Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

870 diák szavalta Radnóti költeményét a Tömörkényben - galériával

Szeged - A magyar nyelv napja alkalmából nagy, közös versmondást rendeztek a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban: Pataki Ferenc színművész vezetésével az iskola 870 diákja egyszerre szavalta Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét.
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent..." - zengett a Tömörkény István Gimnázium lépcsőházában a hétfői nagyszünetben Radnóti Miklós költeménye egyszerre 870 diák előadásában. A közös versmondást a magyar nyelv napja alkalmából szervezte az iskola.

- Nagyon izgalmas lesz ennyi fiatallal együtt szavalni, még soha nem csináltam ilyet - mondta Pataki Ferenc, a Szegedi Nemzeti Színház színésze az esemény előtt. A művész vezetésével mondták el a diákok a költeményt, amelyet ők maguk választottak. A rendezvényt Jakab Tamás színművész is jó kezdeményezésnek tartja, ő is végighallgatta a közös produkciót.

870 diák szavalt a Tömörkényben. Fotó: Frank Yvette (galéria)

- Az internet és az SMS-ezés elterjedésével gyakran használnak a fiatalok pongyola megfogalmazásokat. Ezért is fontos, hogy a magyar nyelv identitását megtartsuk - érvelt Kondász Rózsa, a gimnázium magyar munkaközösségének vezetője.

A 10.A osztályosok már reggel elkezdték ráhangolni diáktársaikat a programra: apró cédulákra nyomtatott nyelvtörőket osztottak ki az érkezőknek.

Horváthné Szabó Éva igazgatónő kiemelte, minden jeles napot meg szoktak ünnepelni az iskolában. - Nagyon örültünk, hogy Pataki Ferenc azonnal rábólintott a kérésünkre, és elfogadta meghívásunkat. Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, a következő években is szervezünk majd együttes versmondást a magyar nyelv napján - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. alfoldi 2011. november 14. 23:11
    „A 100 tagú cigányzeneker sem jelent egy magasabb minőséget egy hagyományos, néhány zenészből álló zenekarhoz képest. Ugyanígy van ez a verssel is. Tévedés áldozatai vagyunk.

    A szavalás és a tüntetés két műfaj.”
  • 1. Mike3 2011. november 14. 20:13
    „gratulálok a fantasztikus teljesítményhez”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan szavalják Radnóti Miklós versét

Több száz diák szavalja el együtt Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét hétfőn a szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban a magyar nyelv napja alkalmából. Tovább olvasom