Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

880 millió forintból bővítik az algyői Borbála Fürdőt - Jövő nyárra épül meg a medence

Algyő - Szabadtéri, hideg vizes medencével bővítik a Borbála Fürdőt, amelynek az alapkövébe algyői gyógyvizet tartalmazó fiolát is tettek a csütörtöki ünnepségen. A kivitelező ígéri, jövő nyárra elkészül a fejlesztés.
Csak a harmadik közbeszerzés zárult sikerrel, a szegedi Clean Star Complex Kft. 880 millió forintból építhet új kültéri medencét az algyői fürdőbe. A csütörtöki ünnepélyes alapkőletételen Molnár Áron polgármester felelevenítette, hogy már hosszú évek óta tervezi a nagyközség fürdőjének bővítését. Többféle koncepció mentén gondolkodtak, 4 évvel látványmedencét terveztettek, ám olyan magas árajánlatot kaptak, hogy bele sem fogtak a fejlesztésbe. Két évvel ezelőtt ismét a képviselő-testület asztalán volt a téma, akkor arról vitáztak, hogy vajon 50 vagy 33 méteres medencére lenne szükség, végül utóbbi mellett döntöttek. Kidolgoztak egy konstrukciót, hogy részben társasági adóból (TAO) finanszírozzák a beruházást, az önkormányzat partnere a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet (SZÚVTE) lett.
Gyógyvizes fiolát is rejt az új medence alapköve. Fotó: Kuklis István
Gyógyvizes fiolát is rejt az új medence alapköve. Fotó: Kuklis István
Akkor még 450 millió forintos költségbecslés készült, bő fél év múlva azonban már 600 millióról beszéltek, majd a közbeszerzésre jelentkező cégek végül 1 milliárd forint fölötti összegekért vállalták volna a kivitelezést. A polgármester elmondta, hogy ezt követően ésszerűsítették a terveket, még egy TAO-s pályázatot vontak be a fejlesztésbe, illetve az eredetileg 150 millió forintos önerőt 130 millióval megtoldja az önkormányzat.
Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István
A közbeszerzésen nyertes Clean Star Complex Kft. ügyvezetője, Varga Róbert elmondta, a munkálatokat már a jövő héten elkezdik, és amennyiben az időjárás engedi, még ebben az évben a medence vasbeton munkáit is elvégzik, a beruházást pedig a határidőig, jövő év júniusáig befejezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltékenységből rontott a kiskorúakra a háromtagú család

Próbára bocsátásra, felfüggesztett börtönbüntetésre és közérdekű munkára ítélt a Szegedi Járásbíróság csütörtökön négy férfit, akik még 2016-ban támadtak egy kiskorú lányra és fiúra Szegeden. Tovább olvasom