Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

900 millióból készült el az SZKT új szerelőcsarnoka

Szeged - Sal László vezérigazgató-helyettes, a kivitelező AH Konzorcium képviseletében szerdán átadta Szegeden a Pulz utcai villamostelep új szervizcsarnokát Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármesterének. Az összesen 2,3 milliárd forintos remízfejlesztés a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.
Szegeden szerdán Sal László vezérigazgató-helyettes, a kivitelező AH Konzorcium képviseletében átadta a Pulz utcai villamosremíz elkészült 4000 négyzetméteres szervizcsarnokát Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármesterének. Ez az első szakaszhoz kapcsolódó átadás az összesen 2,3 milliárd forint értékű beruházásban, amely a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.

A Szegedi Közlekedési Kft. Pulz utcai remízét a nemzetközi közbeszerzési pályázaton nyertes AH Konzorcium újítja fel és bővíti. A társulás tagjai: az A-Híd Zrt. és a Hídtechnika Kft. A munkát a kivitelező tavaly június elején kezdte, a bontásokkal. A remízkorszerűsítés főeleme a most átadott 900 millió forint értékű 4000 négyzetméteres szervizcsarnok, amelyhez kapcsolódik egy önálló 275 négyzetméteres műhely, egy 171 négyzetméteres veszélyeshulladék-tároló és egy 162 négyzetméteres fedett gépkocsibeálló.

Az új villamosmosót és -emelőt Kodé László villamos-járműfenntartási osztályvezető és Nagy István nyugdíjas oktatótiszt mutatta meg. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az új csarnokban zárt aknás vágányrendszeren válik majd lehetővé a napi karbantartás és tisztítás. A csarnok felkészül a szintén a projektben beszerzendő 9 db új, alacsonypadlós villamos fogadására is. Ugyancsak az új csarnokban végzik majd a rövidtávú javításokat és az alacsonyabb szintű szemléket, valamint az esztétikai és beltéri javításokat és cseréket. Az épületben alakították ki a kapcsolódó raktárakat, megújultak a szociális helyiségek és az irodák is. Az épületben rendezik be a korábbi tanműhelyt kiváltó szerelőcsarnokot, ahol a villamosok hosszabb átfutású javításait végzik.

900 millióból készült el az SZKT új szerelőcsarnoka. Fotó: Karnok Csaba
900 millióból készült el az SZKT új szerelőcsarnoka.
Fotó: Karnok Csaba

A Pulz utcai villamostelep felújítása a 3200 négyzetméteres régi remíz renoválásával és bővítésével folytatódik, illetve tovább zajlik a telep vágányrendszerének, közműhálózatának és felsővezetékeinek felújítása is, 2010 decemberéig.

Olvasóink írták

 • 8. abcdef 2010. március 18. 17:43
  „A Közlekedési Társaságnak jeleznie kellene a megállókban, hogy ott - immár közel egy éve - tilos a dohányzás.Ennek ellenére még a megállókban várakozó ellenőrök sem szólnak rá a füstölőkre, mások pedig nem akarnak, vagy mernek szólni.”
 • 7. man 2010. március 18. 15:21
  „Annak, aki azt írta, hogy nincsenek sínek, javaslom nézze meg jobban a képet... :) :)”
 • 6. csanyiv 2010. március 18. 13:18
  „Aki odavezető sínek hiányáról beszél, az miért nem veszi a fáradságot egy helyszíni sétára? Vagy miért fárad hülyeségek beírásával? Az új csarnokban bent álló villamosok is bementek, nem alájuk építették a remízt. A költségek 85%-át pedig Uniós forrás fedezte, ami nem bankhitel - csak a józan ész nevében...”
 • 5. koszone 2010. március 18. 11:50
  „De jó,majd kifizetjük !
  Hurrá !
  Gyorsan, gyorsan hiteleket felvenni,nem sok nap van még hátra !”
 • 4. na_mit_talaltam 2010. március 18. 00:05
  „Csak egy a bökkenő: odavezető sín hiányában a tuják nem tudnak a csarnokba bemenni. Úgy láttam, még a telepen belüli sínek sem készültek el. A kutyaól már elkészült, de a blöki se be nem tud menni, se ki nem tud jönni.”
 • 3. török 2010. március 17. 20:26
  „Szuper, jó, hogy kész lett. :) Jó lesz ez az egész projekt, ha készen lesz.”
 • 2. Rap_boy15 2010. március 17. 17:52
  „Léni <moderálva> Gyurcsány Ferenc nem Miniszter elnök szóval nyugi.”
 • 1. Léni 2010. március 17. 15:39
  „Ezért is Gyurcsány és Botka a hibás!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tücsök és Maxi a család kedvence

Szeged - Ismert emberek meséltek lapunknak kedvenc háziállatukról. Kiderült: Veprik Róbert… Tovább olvasom