Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

900 millióval kevesebb?

Jövőre várhatóan 57 milliárd forinttal kevesebb összegből gazdálkodhatnak az önkormányzatok, Szegednek 900 millió forinttal juthat kevesebb – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc, a szegedi közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetőhelyettese.
Jövőre várhatóan 57 milliárd forinttal kevesebb összegből gazdálkodhatnak az önkormányzatok, Szegednek 900 millió forinttal juthat kevesebb – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc, a szegedi közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetőhelyettese. Szőllősi Béla frakcióvezető a város 2006. évi költségvetési koncepciójáról elmondta: csak a választásokig állja meg a helyét.

Az ellenzéki politikusok szerint a tervezetből kiderül, hogy a tavalyihoz képest hat százalékkal kevesebb pénz jut a városi intézményeknek, és százmillió forintos bevételkiesést eredményez majd az illetékek elmaradása, mivel a díj a földhivataloké lesz. A bevételek nem fedezik a kiadásokat, a tervezett hiány 2,9 milliárd forint, amelynek túlnyomó része működési hiány. A frakcióvezető szerint az állam minden önkormányzatot megnyomorít

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy cég adott két ajánlatot a tenderen

Négy cég két ajánlatot nyújtott be a szegedi busztenderre, amelynek tegnap járt le a határideje. Tovább olvasom