Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

94 millió forint várja sorsát Raiffeisen-ügyben

Négy év után szerdán sikerült egy asztalhoz ültetni a szegedi és makói családokat perlő Raiffeisen Bank Zrt. képviselőjét és a keretjelzálogot az építésekhez felvevő Lengyel Gábort. Szabó Bálint, a pórul járt lakókat képviselő jogász azt mondja, van megoldás az évek óta húzódó Bakay-ügyben.
Tévések, újságírók hada fogadta Szabó Bálintot, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, aki szerdán a Raiffeisen Bank Zrt.-t több keretjelzálogjog-perben képviselő Pintér és Társai Ügyvédi Iroda bejárata elé hirdetett sajtótájékoztatót. Az eseményen megjelent a perben érintett vállalkozó, Lengyel Gábor is.

Megírtuk, a Raiffeisen Bank Zrt. és több tucat szegedi és makói lakó között 4 éve húzódó keretjelzálogperbe azután szállt be Szabó Bálint, hogy a Fontana Takarékszövetkezetnél egy hasonló ügyben elérte, a bank ne a lakókon, hanem a hitelt felvevő vállalkozón követelje az adósságot. – Köszönet jár azért, hogy a bank képviselője, valamint a vállalkozó is vállalta a tárgyalást – kezdte sajtótájékoztatóját Szabó Bálint, aki hangsúlyozta, jogi eszközzel nem lehetne a feleket egyezségre kényszeríteni.

Médiafigyelem. A szerző felvétele
Médiafigyelem. A szerző felvétele

– Megállapodtunk, az építési vállalkozó egyoldalú ajánlatot tett a banknak. A lakók kérelmezik, hogy a Raiffeisen állítsa le a peres eljárásokat – mondta Szabó, aki egyelőre nem kívánt részletekbe bocsátkozni. A jogász hozzátette, azok a lakók, akik igazolható módon kifizették lakásaikat, nyár végére megszabadulhatnak a több éve tartó pereskedésből.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének optimizmusát alátámasztja, hogy Lengyel Gábor cégeinek jelenleg 94 millió forintja „vár" a Raiffeisen Bank Zrt.-nél arra, hogy arról rendelkezzenek. – Nem az a cél, hogy bűnbakot találjunk. A dokumentumok szerint a vállalkozónak van olyan vagyoni fedezete, amely megfelelő lehet a banknak – mondta Szabó. A Raiffeisen a két perben összesen közel 200 millió forintot követel a lakóktól, az egyik ügy már a végrehajtásnál tart.

Lengyel a sajtótájékoztató végén elmondta, addig nem szeretne nyilatkozni, amíg nem születik egyezség. Hasonlóan döntött a bankot képviselő Pintér és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári szünetben történik a legtöbb gyermekbaleset

1,3 millió diáknak kezdődött el hétfőn a két és fél hónapos vakáció. Évente mintegy 1500 gyermek sérül meg különböző balesetekben. Ezek harmada a nyári szünet alatt történik. Tovább olvasom