Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

98 tő kannabiszt találtak a rendőrök egy domaszéki ültetvényen - fotók, videó

A rendőrök felszámolták a domaszéki marihuána-ültetvényt és elfogták a termesztőket. az egyik 43, a másik 61 éves - ő adta a területet az ültetvényhez.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szegedi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a 43 éves P. Csaba azzal kereste meg Sz. Istvánt, hogy két domaszéki tanyáján termesszenek marihuánát. A 61 éves férfi beleegyezett, így P. Csaba ott kannabisz-ültetvényt alakított ki. A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves férfi nem csak a növények gondozását végezte, ő foglalkozott a leszüretelt anyag eladásával is.
 

A KR NNI munkatársai november 22-én délután kábítószer értékesítése közben érték tetten a férfit szegedi lakása előtt. Elfogták és házkutatást tartottak nála. Több csomagban előre kiporciózott kábítószer-gyanús anyagot találtak. Ruházatából is három, növényi törmeléket tartalmazó alufólia-csomag került elő.

A férfi elfogásával egyidejűleg a rendőrök intézkedés alá vonták Sz. Istvánt is. A férfi otthonában 350 gramm marihuánát találtak és foglaltak le a nyomozók.
 

A KR NNI munkatársai a domaszéki tanyákon is kutatást tartottak. Az ingatlanokban kialakított drogültetvényen a botanikus szaktanácsadó 98 tő kannabisz növényt azonosított, a nyomozók pedig több kilogramm már leszüretelt, szárított növényi ágvégződést foglaltak le.

A rendőrök megállapították, hogy P. Csaba vásárlói körében fiatalkorú is volt, akinek több alkalommal is adott el kábítószert.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság P. Csaba letartóztatását, Sz. Istvánnak pedig bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával folytatja le.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A ranglétra minden fokát meg kell járni˝ - Még egyetemista, de már a Szaffi címszerepét énekli

˝A ranglétra minden fokát meg kell járni˝ - Még egyetemista, de már a Szaffi címszerepét énekli
Máthé Beáta még csak most fejezi be az SZTE Zeneművészeti Karon az opera-énekművész képzést, de már címszerepet kapott a Szegedi Nemzeti Színházban, a ranglétra fokai közül pedig egyiket sem akarja kihagyni. Tovább olvasom