Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

A 13. határőrnapot rendezték meg Röszkén

Egész napos programokkal várták az érdeklődőket a röszkei sportpályára, ahol a 13. határőrnapot rendezték meg. Volt, akit a kiállított autók, mást a járőrkutya-bemutató hozta lázba. Mórahalmon átadták a határőrség 220 millió forintból épült kihelyezett szolgálati helyét.
Nem kellett útlevél a belépéshez, pedig több tucat határőr posztolt szombaton a röszkei sportpályán. A szolgálat persze más volt a megszokottnál: itt rendezték a 13. határőrnapot.

A pörköltillatot már a parkolóból érezni lehetett, hiszen egyebek mellett főzőversenyt is rendeztek. Egy kisfiú, kezében műanyag autóval mégis inkább azokra a járművekre volt kíváncsi, amelyek „nagyok, és maguktól is elindulnak". Édesapja nemcsak a kiállított határőr- és tűzoltóautókat mutatta meg neki. Amíg a színpadon díjakat vehettek át az egyenruhások, és még a kispályás labdarúgótorna sem kezdődött el, a focisták többsége a sakkban próbálta ki magát. – Pont ilyen jó állásnál szólsz? – kérdezte csapattárást egy „Kutya" feliratú mezben sakkozó focista, amikor csapattársa jelent meg mellette, mondván ideje abbahagyni a szellem csiszolását, kezdődik a futball.

Jójárt Gergelyné két unokájával érkezett a határőrnapra. Első útjuk a fagyishoz vezetett. – Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? – kérdeztük a hatéves Andrást abban a hiszemben, hogy a válasz az lesz: határőr, tűzoltó vagy rendőr. De nem. Állatorvosnak készül, és nem a kiállított kocsik és fegyverek, hanem a járőr- és keresőkutya-bemutató miatt jött ki a pályára.


Szolgálati hely Mórahalmon

Szombat délután átadták Mórahalmon a határőrség újonnan épült kihelyezett szolgálati helyét. A 890 négyzetméteres épület egy év alatt, 220 millió forintból készült el. – Magyarországon a schengeni alapból kapott majd negyvenmilliárd forintos támogatásból huszonhétmilliárdot a határőrség használ fel – közölte Béndek József, a határőrség országos parancsnoka az avatási ünnepségen. Az épületben a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság állományából harminckilencen teljesítenek majd szolgálatot, többségük a közelben lakik. Mórahalom önkormányzata az ingatlan felépítéséhez szükséges telket ingyen bocsátotta a határőrség rendelkezésére. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi vasalóklub: van, aki forrón szereti

A vasaló mindent elsimít – állítják a Szegedi Extrémvasaló Klub tagjai, akik olyan helyeken… Tovább olvasom