Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A 21 éves Máté Bence világdíjas fotója

Kiemelt díjat nyert Máté Bence természetfotó-világpályázaton. A Pusztaszeren élő, nemzetközileg ismert fiatal természetfotós már eddig is számtalan díj tulajdonosa volt.
A díjnyertes kép: veszekedő szürke gémek. Fotó: Máté Bence
Az Év Természetfotósa Világpályázaton – melyet a brit Természettudományi Múzeum és a BBC Wildlife Magazin is támogatott – kiemelt díjat ért el madárkategóriában Máté Bence. A 21 éves természetfotós az egyedüli a világon, aki egymás után hatszor folyamatosan díjat nyert ezen az évről évre meghirdetett, rangos pályázaton. Máté Bence – mint egy korábbi, országos felmérésből tudható – az ötven legsikeresebb magyar fiatal egyike. A napokban egyébként épp Németországban tartott előadást a Német Természetfotós Szövetség szervezésében angolul – tegnap késő este érkezett Magyarországra a németországi útról. Veszekedő szürke gémeket ábrázoló fotója csak egyetlen abból a több ezer képet tartalmazó sorozatból, melyet tavaly télen készített a tömörkényi Csaj-tónál, nemzetközi jelentőségű vízimadár-élőhelyen.

– Mínusz tízfokos hidegekben járta a tavak környékét, harminc napig. Reggel sötétben ment, este sötétben jött – emlékszik Máté Gábor, a világhíres, ifjú természetfotós édesapja. Ebből is sejthető: Máté Bence életvitelszerűen műveli a természetfotózást – a szó legszorosabb értelmében. Tanyája van Pusztaszeren, a Dong-ér partján, külföldi természetfotósokat fogad, kalauzol – Angliától Finnországon át Romániáig mindenünnen érkeznek ide.

November 9-én várhatóan újabb díjat kap: a Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt) meghirdette pályázaton több fotóját is elfogadták – hogy milyen díjat nyert, persze még nem publikus. Az elismeréseket a díjazottak Budapesten, a Természettudományi Múzeumban veszik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom