Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A balástyai Ujvári László optimista

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Balástyán.
– Optimista vagyok: ha lesz is kihívóm – amiről egyelőre nem tudok –, akkor is megnyerem a választást – nyilatkozta a balástyai polgármester. Ujvári László úgy véli, hogy a faluban annyi beruházás és fejlesztés történt, hogy nemcsak ő, de a lakosság is elégedett lehet. Az elmúlt négy évben mezőgazdasági utakat építettek, emellett felújították és akadálymentesítették az orvosi rendelőt. Korszerűsítették a polgármesteri hivatalt, valamint a helyi ravatalozót is. A két ciklus óta kormányzó független polgármester arra a legbüszkébb, hogy sikerült az M5-ös autópálya balástyai csomópontjának kiépítése.

Ujvári László tervezi, hogy a közeljövőben sikerül megszervezni a szelektív hulladékgyűjtést, valamint szennyvízberuházás is indul, ennek érdekében igyekszik minél több pályázati forráshoz jutni.

– A település nyolcvan százaléka mezőgazdaságból él, és – bár ez manapság szokatlannak tűnik – vannak időszakok, amikor nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány mutatkozik. Ujvári László szerint – Balástya nagyon jó úton halad. A polgármester sikerének titka, hogy a helyi szervezetekkel harmonikusan tud együtt dolgozni. Döntéseiről mindig igyekszik kikérni nemcsak a szakértők, hanem a lakosság véleményét is.

Hivatalosan még egy párt sem nyilatkozott arról, lesz-e jelöltjük Balástyán. Ujvári László eddig is élvezte a jobboldali pártok támogatását. Az MSZP-ben még nem döntöttek jelöltről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsadzsa, tücsök és patkány a vadasparki etetőtálban

A selyemmajmok a legkényesebbek, a hiénák a „legigénytelenebbek" a Szegedi Vadasparkban… Tovább olvasom