Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A Barátok közt után most a „pénzt virítja

Fiatal kora ellenére már volt rádiós műsorvezető, televíziós magazin szerkesztője, és a Barátok közt című sorozatban is szerepelt. A 25 éves szegedi Rácz Zsuzsa január óta a Viva tévé éjszakai telefonos játékának műsorvezetője.
Virítja a pénzt Rácz Zsuzsa műsorvezető. Fotó: DM/DV
Virítsd a pénzt! – hallhatjuk minden éjjel a felhívást Rácz Zsuzsától, aki január óta a Viva tévé telefonos játékának talpraesett műsorvezetője. A fiatal lánynak nem jelent problémát a szereplés – már gyerekkorában hozzászokott, hogy sokan nézik.

– Általános iskolás koromban az egyik szegedi tánciskolával sokszor jártunk Budapestre fellépni. Később egy fővárosi művészeti iskolában tanultam, ekkor lehetőségem nyílt divatlapokban, táncos divatbemutatókon szerepelni. Közben statiszta voltam a Szegedi Nemzeti Színházban. Egyre több embert ismertem meg a média területéről, egyik felkérés jött a másik után.

Zsuzsa szerepelt a Barátok közt egyik epizódjában, majd egy budapesti rádiónál vezetett műsort, később egy kisebb tévécsatornánál lett szerkesztő műsorvezető.

– Kezdetben csak hobbinak tekintettem a médiában való szereplést, élveztem a sikert. Majd a szegedi főiskolára jelentkeztem, média szakirányt választottam. Diplomával a kezemben már tudatosan építettem a karrieremet. Amikor az RTL Klubtól szóltak, hogy a telefonos játékhoz keresnek néhány új embert , egy percig sem gondolkodtam, elmentem a válogatásra – emlékezik vissza a céltudatos lány.

A televíziós válogatásokon a jelentkezőket rögtön „bedobják a mélyvízbe". Aki nem elég magabiztos, annak nincs helye a pályán. – A feladat a játék levezetése volt, mintha éles adásban menne – meséli Zsuzsa. – Kaptam egy fülhallgatót, amin keresztül különböző utasításokat adtak a szerkesztők. Közben figyelnem kellett a telefonálóra és arra is, hogy mit mondok, kérdezek.

A több száz jelentkező közül Zsuzsát találták a legalkalmasabbnak a feladatra. Fél évet töltött az RTL Klubnál, majd a Spektrumnál négy hónapig volt műsorvezető. Végül a Viva tévénél kötött ki.

– Mindig jó helyen voltam, jó időben, és szerencsém is volt, így kaphattam újabb és újabb ajánlatokat – állítja Zsuzsa. – Szerencsére csak jó tapasztalataim vannak a műsorral kapcsolatban. Bár csak néhány hónapja vagyok a csatornánál, Ágicával, a másik műsorvezetővel, akit sokan a Való Világ 3-ból ismerhettek meg, máris nagyon jóban vagyunk. Gyakran beülünk egy kávézóba, és elmeséljük egymásnak az ismertséggel járó tapasztalatokat, amik számomra eddig csak pozitívak.

Bobkó Anna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áll a bál az emlékpark új igazgatója körül

A megyei közgyűlés kulturális ügyekért felelős alelnöke szerint tovább ronthatja az ópusztaszeri… Tovább olvasom