Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A belföldi vendégekre várva

Üdülési csekkel egy éjszakát fél áron tölthetünk el a júniusi akcióban részt vevő hazai szálláshelyeken. Szegeden két hotel fogad „félpénzes" vendégeket.
Júniusban és minimum egy napra ötvenszázalékos kedvezményt biztosít több magyarországi szálloda az üdülési csekkel érkező vendégek számára – a szállás és reggeli költségéből. A szálláshelyek egyénileg döntik el, mely napokon és hány szobát adnak fél áron. A Magyar Szállodaszövetség 341 tagja közül 100 vesz részt az úgynevezett „félpénzes akcióban" – kettő Szegeden.

– Csak érdeklődők telefonáltak, „félpénzes vendégek" nem érkeztek. A Tisza Szállóban és a Tisza Sport Hotelben is érvényes a kedvezmény – összegezte az első hét tapasztalatát Balogh Andrea ügyvezető. Hozzátette, a hétvégékre kérnének helyet a telefonálók, akkor viszont telt házuk van, nem tudják fogadni az akciós vendégeket. Az üdülési csekkel általában jók az ügyvezető tapasztalatai. Nő a forgalom, többen fizetnek üdülési csekkel, főként a nyári hónapokban. Nem befolyásolja a belföldi utazókedvet sem az időjárás, sem az iskolakezdés.

Fél ház

Fél házzal működtek a hazai szállodák májusig, kihasználtságuk a tavalyihoz hasonló. Szobaárbevételük 12 százalékkal nőtt – közölte tegnap a Központi Statisztikai Hivatal. Legtöbb vendég a budapesti öt- és négycsillagos szállodákba érkezett, a legcsekélyebb érdeklődést a háromcsillagos balatoni és a keleti országrész négy-ötcsillagos szállodáiban mérték.

– Tizennégy fix foglalásunk van már, két-három éjszakára kérnek szállást – mondta Szabó Mihály, a Novotel Szeged igazgatója. A félpénzes akcióval a belföldi vendégeket igyekeznek csábítani. Az üdülési csekkel általában is nagyon jó tapasztalatot szereztek. A tavalyi év számított igazi boomnak, háromszáz éjszakát töltöttek náluk csekkesek. Az idei évben az igazgató még jobbra számít, az eddigi forgalom másfél-kétszeresére.

Az idén az első negyedévben országszerte több mint nyolcmilliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki. A be nem váltott csekkekkel együtt összesen 12-14 milliárd forint értékű csekk van forgalomban. Tavaly az üdülési csekkek felét használták fel szállodákban – áll a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményében. A júniusi akcióban részt vevő szálláshelyek listája a www.udulesicsekk.hu honlapon érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A baromfipestis legerősebb változata támadott

A baromfipestis legerősebb változata fertőzött Kübekházán és Röszkén, ahol négy portán mintegy… Tovább olvasom