Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Belvárosi hídról készültek a Tiszába ugrani, kilencéves kislánynak köszönhetik az életüket

Közel 15 méter magasságból készültek beleugrani az uszadékfával és hulladékkal teli Tiszába. A kislány vette észre őket, apja rögtön hívta a rendőrséget.

Az Újszegedet a Tisza túlpartján fekvő városrészekkel összekötő Belvárosi híd oldalán lévő, alig tízcentis peremen egyensúlyozva fotóztak le néhány fiatalt Szegeden, írja a borsonline. Közel 15 méter magasságból készültek beleugrani az uszadékfával és hulladékkal teli Tiszába, egy kilencéves kislány vette észre őket: voltaképpen neki köszönhetik az életüket.

Fotók forrása: borsonline

– Este fél nyolc felé sétáltunk a lányommal a parton, amikor észrevette, hogy először egy, aztán másik két tinédzserkorú fiú mászik ki a néhány tízcentis pilléren a híd közepére. Egyértelmű volt, hogy mi a tervük, de sokáig hezitáltak, nagyjából há­rom percig pásztázták a vizet – mesélte a Borsnak Krisztián, aki a fiatalok érdekében azonnal tárcsázta a rendőrséget.

– A víz tele volt szeméttel, épp egy hatalmas, kiálló ágakkal teli fa is közeledett a híd alá. Az ugrás végzetesnek is bizonyulhatott volna a hatemeletnyi magasságból. Mi is ugráltunk gyerekként a vízbe, de nem a Belvárosi hídról – tette hozzá a fiatal apuka.

A rendőrök villámgyorsan megérkeztek, a fiatalok menekülni próbáltak, de pillanatokon belül kattant a csuklójukon a bilincs.

– Ha nem vagyunk ott, rövid időn belül biztosan leugranak. A többi járókelő csak a rendőrök kiérkezése után vette észre őket. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy a lányom mentette meg az életüket – mesélte a negyvenéves férfi, aki videót is készített a nem mindennapi eseményről.

A Csongrád Megyei Rend­őr-főkapitányság garázdasággal gyanúsítja a húsz- és huszonegy éves fiatalt.
 

Nem volt vicces
A facebookra is felkerültek a képek, sokan viccelődtek, mire is készültek a fiatalok. Ennyire drága a hídpénz? - kérdezte egy kommentelő, más azt találgatta, biztosan a Tiszában elsüllyedt tankot keresték. "Mivel sokan poénra veszik a dolgot, ezért elárulom, hogy ugrani készültek. Az egész megvan videón. Meggondolták magukat(hála istennek) ugyanis ők is láthatták és a videón is látszik, hogy mennyi hulladékot, rönköt, és ágakat sodort alattuk a víz... Így már egyáltalán nem vicces. Katasztrófa lehetett volna a vége..." - írta Krisztián a Szegeden láttalak oldalra feltöltött fotók alá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében - mutatjuk, hogyan ne gyújtsa magára az erdőt!

Mától tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében - mutatjuk, hogyan ne gyújtsa magára az erdőt!
Idén már májusban elkezdődött a nyári erdőtűz szezon. Mától Bács-Kiskun és Csongrád megyében is… Tovább olvasom