Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A billentyűknél Várkonyi Tibi

Az énekes-szintetizátoros Várkonyi Tibor bárzenész: „élőben" énekel és szintetizátorozik, ha kell, akár fél napon át. Városi és jótékonysági rendezvényeken is föllép, emellett saját lemezt készít.
Fotó: Frank Yvette
Édesanyja biztatására, egy bérelt pianínón kezdett zongorázni tizenhat éves korában a szegedi Várkonyi Tibor. Tanárhoz nem járt, „magától" tanult: addig próbálgatta az összhangzatokat, amíg úgy szóltak, mint az otthon talált lemezeken, kazettákon. A hetvenes-nyolcvanas évek slágerzenéit játszotta és énekelte: Hungáriát, LGT-t, R-GO-t, Bikinit, Korált, Kovács Kati és Szűcs Judit dalait. – Már akkor, kamaszként is tudtam, hogy a zene az életem, csak ezzel akarok foglalkozni – mondta.

Eleinte csak magának muzsikált, de a ballagás utáni szerenádon már tangóharmonikán kísérte az osztálytársakat. Ekkortájt kapta első szintetizátorát, egy zongorabillentyűs Yamahát. – Akkoriban még csak baráti összejöveteleken, házibulikon játszottam. Érettségi után hétvégente már rendszeresen zenéltem. Lelkesen, de inkább csak amatőr szinten, sok hiányossággal. A közönség biztatása azonban átsegített a kezdeti nehézségeken – fogalmazott a zenész, akit mindenki csak „Tibi"-nek szólít a városban.

A városszerte ismert énekes-szintetizátoros pályáját meghatározta
Közéleti kávéház

A Közéleti Kávéház hétfői rendezvényén, délután 6 órától a Szegedi Ifjúsági Házban Pleskonics András beszélget Várkonyi Tibivel, aki természetesen a billentyűkhöz is odaül majd. 
Szikora Róbert biztatása. Az R-GO alapítója a kilencvenes évek elején járt az akkor még működő Szegedi Ifjúsági Televízió stúdiójában, s ott hallotta Tibit játszani. A fiatalember számára nagyon megtisztelő baráti-szakmai kapcsolat azóta is tart, Szikorának tetszik Tibi saját szerzeményeiből készülő lemezének anyaga is.

A szórakoztató zenész bárzongorista volt az Égő Aranyban és a Forrás Szállóban, rendszeres vendége grill- és sörfesztiváloknak és más városi rendezvényeknek. Túl van a háromszázadik lakodalmas föllépésen. Hívő emberként szívesen vállal jótékony célú föllépéseket is, s több európai országban szórakoztatta már a magyar közösségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságmenedzser betiltotta a fórumot

László Gábor önkormányzati biztos megtiltotta, hogy az érdekképviseletek dolgozói értekezletet… Tovább olvasom