Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A biomassza kulcsenergia lehet

Alternatív energiahordozók előállítására a Dél-Alföldön az országos átlaghoz képest nagyobb lehetőségek vannak. Az elmúlt hónapokban régiószerte komoly előkészítő munkák kezdődtek ezeknek a – megújuló – energiahordozóknak a hasznosítására.
Magyarországon 110 millió tonna biomassza termelődik, energiatartalma több, mint az ország éves energiafölhasználása – hívta föl a figyelmet a megújuló energiák, ezen belül a biomassza jelentőségére Benedek Fülöp, az FVM közigazgatási államtitkára, aki tegnap megnyitotta Szegeden, a megyeházán az Alternatív energiaforrások című két napos konferenciát. Vagyis kizárólag a biomasszából is fedezhető lenne az ország importenergia-fölhasználása – csakhogy ma még elenyésző mértékben hasznosítják.

A szegedi megyeházán tegnap kezdődött rendezvényen ma a szél-, a nap- és a geotermikus energiák hasznosítási lehetőségeiről, az energiafű fölhasználásáról, a kenderről, a gabonáról mint energianövényről beszélnek a szakértők, az energiaszektorban érdekelt szervezetek külföldi és hazai képviselői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három az ópusztaszeri első ember

Hárman is polgármesternek tartják magukat Ópusztaszeren. A kétezer lelket számláló településen áll a… Tovább olvasom