Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A bíróság elítélte Kohárit

Szeged - A Csongrád Megyei Bíróság szeptember 30-án született ítéletében elítélte Kohári Nándort, a szegedi közgyűlés fideszes képviselőjét.
A Csongrád Megyei Bíróság szeptember 30-án született ítéletében megállapította: Kohári Nándor, a szegedi közgyűlés fideszes képviselője 2007. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján hamisan keltette azt a látszatot, hogy az újszegedi Kisstadion hasznosítása tárgyában megkötött szerződés módosítása hátterében bűncselekmény áll.

Továbbá Kohári valótlanul állította, hogy a felperes Szeged városa számára hátrányos vagyonátruházási szerződést kötött a Teke Club Kft.-vel és emiatt Szeged városát kár érte - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a Szeged Városi Önkormányzat sajtószóvivője.

Az ítéletet Szentgyörgyi Pál alpolgármester a következőképpen kommentálta: - Tisztában vagyunk azzal, hogy városvezetőként a politikai jellegű támadásokat el kell viselnünk. Az azonban megengedhetetlen, hogy valaki tudatosan, a tények ismeretében állít valótlant és nem egyszerűen vádaskodik, hanem bűncselekménnyel rágalmaz. Ezzel gátlástalanul mások becsületébe gázol és a várost is sérti. Kohári képviselő nem egyszer követett el hasonló cselekményt, így ellene büntető feljelentést is tettünk, hamis vád miatt, amit az ügyészség befogadott és elrendelte a nyomozást. Minden hasonló ügyben így kívánunk eljárni - áll a sajtónyilatkozatban.

Olvasóink írták

 • 10. torjozs 2009. október 02. 15:01
  „Botkáék itt a saját farkukba haraptak! Sejtjük, hogy miért "ítélt" így a bíróság! De ezzel Kohárit szinte piedesztálra emelték, hisz úgy gondolom ez a per arra lett volna jó, hogy a politikai ellenfelet ellehetetlenítse. Azonban így Kohári elsőszámú polgármesterjelöltté vált. Környezetemben mindenki Kohárit dicséri, mert merészen ki mer állni! Kérdésként merül fel: Gyimesi-Hűvös társaság mikor áll ki Kohári mellett? Hajrá, Nándi! Indulj polgármesternek és sokan fognak támogatni!!!!!”
 • 9. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2009. október 02. 09:36
  „A hazug polgármesternek illene lemondania!”
 • 8. Damoklesz 2009. október 02. 09:35
  „Hallgatásék meg a másik oldal gyalázkodó balos beirkálók.
  http://szegedma.hu/hir/2009/10/birosagi-itelet-szuletett-kohari-nandor-ugyeben/”
 • 7. erkolcsbajnokai 2009. október 02. 09:17
  „Tessék: büntető ügyben elítélte a bíróság, mert saját cégét meglopta és csődbevitte 3 éve, most meg jóhírnév megsértése miatt marasztalta el a bíróság. Ez a fidesz hiteles megmondóembere??”
 • 6. 307 2009. október 01. 21:17
  „Minden mondata nekünk is büntetés szegedi polgároknak. Szégyen a szegedi Fidesz!”
 • 5. keka 2009. október 01. 20:30
  „csonakos! Ez NEM BÜNTETŐ ÜGY!! A Városházán van egy-két jogász, nem tudom, hogy írhatnak le olyat a sajtónyilatkozatukban , hogy elítélték Kohárit! Azt ugyanis csak büntető ügyekben szokás. Ez egy polgári peres eljárás ! Ráadásul az ítélet nem jogerős!!!! jelzem, Pászti Ágnes volt tanácsnokasszonyt jogerősen büntető ügyben elítélték, mégis regnált még vagy 3 évig...ja, hogy Ő nem volt ellenzéki....”
 • 4. rozator 2009. október 01. 18:40
  „És ez még csak az első!”
 • 3. madártej 2009. október 01. 18:26
  „Csonakos, 1 Ft/nm áron viszont illik-e egy Temesvári krt-Derkovits fasor sarki telket odaadni? Amúgy sem látom, hogy ez már jogerős ítélet lenne. De, ha az, akkor én szívesen adok 2Ft/nm árat azért a területért. Az mégiscsak duflája a Karsaiénak, nem?”
 • 2. csonakos 2009. október 01. 18:14
  „Ugye ilyen esetben nem kérdés mi a követendő út! Bírósági ítélettel, elmarasztalóval nem szabadna tovább képviselőnek maradni. Ilyenkor illik lemondani és eltünni!”
 • 1. madártej 2009. október 01. 15:42
  „Ha akkora haszon ez a szerződés a városnak, akkor én Koháry nyílt színi máglyára való hurcolását látom csak az ítéletben, mást nem.A terület átjátszása a Karsai-klánnak az nem tudom, hogy mennyiben Szeged érdeke, de a Karsaiaké annál inkább.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az őszi kulturális fesztivál

Az egyetem tehetséges hallgatói és neves vendégelőadók 50 helyszínen 250 programmal bizonyítják, hogy Szeged nemcsak a tudományok, de a kultúra központja is. Tovább olvasom