Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A bogáncstól még nem látni a pályát

Embermagasságú a gaz a mihályteleki általános iskola szomszédságában. Az ingatlan többségi tulajdonosa sportcentrumot szeretne létrehozni a területen, a környékbeliek már a gyomirtásnak is örülnének.
A többméteres gyomnövények között könnyen elvész az ember. Fotó: Schmidt Andrea
Elhanyagolt, kullancsokkal teli Szentmihályon a Gárdonyi Géza Általános Iskola mögötti terület – panaszolta az utcalakók nevében Tóth Istvánné. A drótkerítéssel körbevett, megközelítőleg másfél hektáros terület valóban siralmas látványt nyújt. A bejáraton átlépve az ember mindössze néhány lépést tehet, mielőtt végleg elmerül a gaztengerben.

A gyommal borított ingatlannak pedig több gazdája is van. Néhány négyzetméter az önkormányzat, a terület harmada a Szentmihályi Sportegyesület tulajdona, akik a hét végére gaztalanítást, a későbbiekben focipályát és pihenőparkot terveznek a növénydzsungel helyére. Persze mindehhez pénz kell, aminek megszerzése nem könnyű: a civil egyesület hivatalosan, papíron létezik, de nem túl aktív. – Jelen pillanatban nincs elég pénzünk, de sikerült húsz sportszerető lakost összegyűjtenünk, akik a hét végén önszántukból kijönnek gaztalanítani – mondta Kaszab Zsolt, a sportegyesület elnöke.

Az új sportkomplexum a szentmihályi Petőfi utcában kialakított focipálya szerepét venné át, amit jelenleg szintén az egyesület bérel. – Már megvannak az oszlopok és a drótkerítés is, amivel kijelölhetjük az új focipálya területét – mesélte Túri József, az egyesület alapítója. – Az nem igaz, hogy nem foglalkoztunk az ingatlannal. 2003-ban bejárati kapuval és kerítéssel vettük körbe, ugyanis az emberek a 150 méterrel feljebb található hivatalos lerakó helyett idehordták a szemetüket.

– A Gárdonyi utca felőli rész valóban önkormányzati tulajdon, amit rendben is tartanak – árulta el Bartáné Tóth Mária. Mihálytelek önkormányzati képviselője ugyanakkor elismerte: az ingatlan gondozása állampolgári kötelessége a tulajdonosoknak, de hivatalos felszólítást vagy büntetést egyikük sem kapott a terület elhanyagolása miatt.

A tervek szerint a gaztalanítás után az egyesület hivatalos tervet készíttet a sportpályáról, amit az önkormányzat építési szakirodájához nyújtanak be elfogadásra. Vállalnák az önkormányzati rész gondozását is, ha azon pihenőparkot vagy teniszpályát alakíthatnak ki. – Háromszáz négyzetmétert a MÁV-tól szeretnénk megvásárolni, amely szintén résztulajdonosa az ingatlannak. Erre a területre a szabványoknak megfelelő méretű focipálya miatt van szükségünk. Előtte azonban az anyagi feltételeket kell biztosítani, hogy leülhessünk velük tárgyalni – mondta Túri József, aki szerint, ha minden jól alakul, az új sportpályát jövő őszre vehetik birtokba a mihálytelekiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christopher Lambert Szegeden

Testőrök nélkül érkezett tegnap Szegedre Christopher Lambert, akit hatalmas tömeg várt a Belvárosi… Tovább olvasom