Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A büdzséről dönt ma a közgyűlés

A szegedi közgyűlés ma tárgyal a 2007. évi városi költségvetésről, a bérlakások eladásáról és az önkormányzati fenntartású oktatási intézményrendszer átalakításáról.
A szegedi közgyűlés ma tárgyal a 2007. évi városi költségvetésről, a bérlakások eladásáról és az önkormányzati fenntartású oktatási intézményrendszer átalakításáról. Az idei büdzsé főbb számai már ismertek. A tervezet szerint 2007-ben a költségvetés bevétele 50 milliárd 901 millió forint, a kiadási főösszege 51 milliárd 416 millió forint, a hiánya pedig 514 millió forint lesz. Várhatóan módosítják az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló közgyűlési rendeletet. Ennek következtében a kiskörúton belül a bérlők – egyedi elbírálás alapján – megvásárolhatják majd az önkormányzattól a lakásokat. Határoznak a képviselők iskola- és óvodabezárásról, valamint az oktatási intézményrendszer átalakításáról, amelyet a gyermeklétszám csökkenése indokol. Beszámolót hallgatnak meg a képviselők a szegedi egészségügyi integráció jelenlegi állásáról. A városi fenntartású kórház és rendelőintézet működtetésére nyilvános pályázatot ír ki az önkormányzat. Szó lesz még a testületi ülésen a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és a Szegedi Mozgókép Kht. fúziójáról is.


MDF: nagy a teher

Túl magas a lakosságra rótt teher. Drasztikusan emelkedik a távfűtés, a hulladékszállítás, a tömegközlekedés, a lakásbérlet díja – ismertette tegnap Ványai Éva önkormányzati képviselő a Magyar Demokrata Fórum álláspontját Szeged város 2007. évi költségvetésével kapcsolatban. Hozzátette: kétséges, hogy az ingatlaneladásból és a gépjárműadóból származó bevétel valóban eléri az előterjesztésben jelzett elvárt mértéket. Kijelentette ugyanakkor, hogy pozitívnak tartják a működési hiány csökkenését, mert így reális esély van arra, hogy a Nemzeti fejlesztési tervben szereplő beruházások önrészét az önkormányzat biztosítani tudja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az orvos sem tud mindent a vizitdíjról

Mától háromszáz forintos vizitdíjat szednek minden orvos-beteg találkozóért. De e főszabály alól… Tovább olvasom