Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A buldogot egy algyői férfi akasztotta fel

Algyő - Az állatgyilkosság elkövetésével egy középkorú algyői férfit gyanúsítanak. A férfi tettét azzal magyarázta, hogy a beteg és lefogyott jószágot az algyői gyepmesteri telepre akarta vinni, a kutya azonban nem bírt már szinte menni sem, a telepre nem tudta volna elvezetni.
Mint arról többször is beszámoltunk, augusztus 17-én egy több napja elpusztult, felakasztott amerikai buldogot találtak az algyői ártéri erdőben. A kutya gazdája külföldön volt, az állatot ismerősére hagyta megőrzésre, aki egy algyői presszó udvarán tartotta a négylábút. Az eb innen tűnt el, majd került elő – perlon zsineggel a nyakán felakasztva. A buldog gazdája csak jóval hazajövetele után, az újságból értesült Banya – ez volt a buldog neve – haláláról. A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének munkatársai több személyt is kihallgattak az üggyel kapcsolatban – köztük a presszó személyzetét is.

Az Orpheus Egyesület és a kutya gazdája eközben összesen 70 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a tettes fejére. Úgy tudjuk, nem a felajánlott összeg, a nyomozás hozott sikert. Az állatgyilkosság elkövetésével egy középkorú algyői férfit gyanúsítanak. A férfi tettét azzal magyarázta, hogy a beteg és lefogyott jószágot az algyői gyepmesteri telepre akarta vinni, a kutya azonban nem bírt már szinte menni sem, a telepre nem tudta volna elvezetni. Ezért döntött úgy, hogy perlon zsineggel az erdőben egy fára felakasztja, és magára hagyja. Az ügyben az eljárást állatkínzás gyanúja miatt folytatják. Úgy tudjuk, a kutya gazdáját hétfőre hívták be a tarjáni rendőrőrsre, ahova az állatgyilkost is újra beidézték. A rendőrség az üggyel kapcsolatban bővebb tájékoztatást lapunk többszöri érdeklődésére sem adott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operaház fantomja a szegedi sportcsarnokban

Szeged - Egy csillár, két szerelmes és egy titokzatos harmadik, az Operaház fantomja, aki… Tovább olvasom