Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A buszmegállóban kóborló birka legjobb barátja egy argentin dog - galéria

Szeged - Mindössze egyetlen percet töltött május 3-án a Bérkert utcai buszmegállóban egy birka, mégis azonnal az internet sztárja lett. Meglátogattuk Dürümöt, akiről kiderült: egy argentin doggal él szoros kötelékben. Egy tálból esznek, együtt alszanak, és ha pár percre szem elől téveszti fogadott testvérét, keserves bégetésbe kezd.
Több ezer lájkot kapott az interneten az a birka, amely egy újszegedi buszmegállóban álldogált. Iványi Aurél fotóriporter éppen lencsevégre kapta, ahogy tanácstalanul várakozik, többen pedig egyből találgatni kezdték, hogy vajon ki akarta próbálni a tömegközlekedést, vagy csak kereket oldott, nehogy a ballagási ebéd főfogásaként végezze valamelyik bográcsban. A különös szökevényről lapunkban is beszámoltunk, akkor ugyanis még nem tudtuk, hogyan keveredett a jószág az elegáns kertvárosi részre, és vajon meddig kóborolt gazdátlanul. Írásunkon pedig olyan jól szórakoztak a tulajdonosok, hogy felhívták szerkesztőségünket: látogassuk meg az állatot.

Mint kiderült, a birka egyetlen percet töltött az utcán. – Nyitva maradt az ajtó, ő pedig kisétált. De mivel egyedül érezte magát, egyből visszajött – mesélte gazdája, Lippai Zsolt. Dürüm – merthogy így hívják a birkát – a megállónál lévő gumiszervizben él, nem is akárhogyan. Együtt lakik ugyanis Nicóval, az argentin doggal.
A buszmegállóban kóborló birka legjobb barátja egy argentin dog. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

– Egy hónapja választották le az anyjáról, akkor vettük a ruzsai vásárban. Miután hazahoztuk, úgy voltunk vele, hogy megpróbáljuk összeszoktatni a kutyával, nehogy akkor fussanak össze, amikor nem vagyunk itt, és Nico bántsa. Mi lepődtünk meg a legjobban azon, ami történt: a birka azóta el sem választható a kutyától. Közösen használják a kutyaházat, együtt alszanak, egy tálból esznek, és Dürüm megy mindenhova, ahova Nico. Ha pedig nem látja, keservesen bégetni kezd. De a kutya is alkalmazkodott új társához: megkóstolta például a füvet, de aztán úgy döntött, azt inkább meghagyja Dürümnek. A birkát ugyanis gazdái élő fűnyírónak vették, és be is vált erre a célra: ahol a dog fekszik, Dürüm ott körbeeszi fogadott testvérét.
A buszmegállóban kóborló birka legjobb barátja egy argentin dog. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Dürüm egyébként a múlt hét elején újból nyakába vette a várost, ezúttal viszont Nico volt az értelmi szerző. Valószínűleg megirigyelte barátja kirándulását, és a véletlenül kinyílt kapun kiszökött, a hűséges birka pedig ment utána. A két állat most egészen az új híd lábáig bandukolt, ahol viszont felismerték őket, és értesítették a gazdát, aki ezek után jobban odafigyel majd a szökevény csapatra.

Lippai Zsolt elárulta, volt olyan terv is, hogy szeptemberi születésnapján birkapörkölt lesz, ebben azonban most már egyáltalán nem biztos. – Kezdjük nagyon megszeretni Dürümöt a szerviz minden dolgozójával együtt. Meg egyébként is: annyira nem is finom a birkahús, hogy megérje azért levágni a fűnyírót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török étterem nyílt a Kárász utcán

Török étterem nyílt a Kárász utcán
Sever néven nyílt tegnap török étterem Szeged belvárosában, a Kölcsey és a Kárász utca… Tovább olvasom