Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

A család büszkesége a hallássérült fiú

Hován Krisztián először vesz részt Szín 5-ös játékunkban. A hallássérült kisfiú büszkén pózolt a fotózáson, hiszen ő nagyon megdolgozott a jeles bizonyítványért.
Krisztián ezen a nyáron úszni is megtanul. Fotó: Karnok Csaba
A Hován család Orosházáról költözött Szegedre, hogy legkisebb, hallássérült kisfiuk megfelelő speciális iskolába járhasson. Hován Krisztián a normál óvoda után a Klúg Péter-iskola előkészítő osztályában kitűnő eredménnyel végzett. Őszre a szegedi Fekete István Általános Iskolában kezdi az első osztályt.

– A kisfiam a Klúg Péter-iskolában is folytathatná a tanulmányait, de a család a szakemberekkel együtt úgy döntött, hogy normál általános iskolában is megállná a helyét. Felmérték a tudását, és a bizonyítványa, szorgalma is nagyon biztató – magyarázta Hován Zoltánné. – Az új iskola nem speciális, járnak oda az egészségesek mellett hallássérült, mozgássérült gyerekek is.

– Nagyon szeretek iskolába járni. Barátokat is szereztem az osztályomból. A matematika megy a legjobban. A munkafüzetekben levő feladatokat is szívesen megoldom – mesélte a szőke kisfiú.
Krisztiánt nem kell noszogatni. Amint hazaér az iskolából, azonnal hozzáfog a házi feladathoz. Nemcsak jól tanul, de a magaviselete is példás. Szorgalmas, nyugodt, csendes fiú.

– Az egész család büszke Krisztiánra – mondta a boldog édesanya. – A három gyermekem közül egyedül neki lett jeles a bizonyítványa. Mivel hallássérült, sokkal több türelemre, tanulásra van szüksége, mint a többi gyereknek. A szövegértés nehezebben megy neki.

– A nyári szünidőben szeretnék megtanulni úszni, beiratkoztam egy tanfolyamra – újságolta Krisztián.


Villámkérdés-Villámválaszok

kedvenc tantárgy: matematika
kedvenc étel: pizza
kedvenc ital: mindenféle üdítő
kedvenc sorozat: rajzfilmek
kedvenc sport: úszás
kedvenc színész: nincs
kedvenc tanár: Tompáné Szabó Terézia.


S. T. E.

Olvasóink írták

  • 1. vejni 2009. május 22. 09:43
    „Gratulálok Krisztiánnak! Jó hallani hogy sikeres. Nekem is hallás sérült a gyermekem ő még csak 5 éves. Az ilyen hírek mindig új erőt adnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabad kávéházi fórum korlátai

Volt bennem egy kis félsz, hogy jó-e az, ha Nemes László volt SZKT-igazgató beszél a parkolóházról.… Tovább olvasom