Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A Cserepes soron is vertek már gázolásért autóst

Szegeden is történhetne az olaszliszkai gyilkossághoz hasonló eset – állítják a Cserepes soron élők. Szerintük az utcában sok a baleset, egyikük azt mondta, verekedés is tört már ki gázolás miatt. A lakók fekvőrendőrt szeretnének.
A Kolompár családban is téma a gyilkosság. Fotó: Schmidt Andrea
Katasztrófa – összefoglalva ezt gondolják az olaszliszkai esetről a szegedi Cserepes soron élő romák. Tegnap házról-házra járva kérdeztük a véleményüket.

– Tanár volt ugye, aki meghalt? Puszta kézzel verték agyon? Katasztrófa! Tavaly több baleset volt itt is. Egyszer egy kislányt ütöttek el, de nem lett komoly baja. A szülei felkapták és elvitték – meséli egy fiatal édesanya. Szerinte egyébként nem jó, ha – akár a borsodi faluban – egy településen roma utcák vagy negyedek alakulnak ki. Ő, ha tehetné, családjával a belvárosba költözne.

Kolompár Zoltánné már akkor is boldog lenne, ha legalább a gázt bevezetnék hozzá. A felújított, rendezett házban élő családanya azt mondja, nem szokott inni, de „egy háromcentnyi ital egynegyedét meginná örömében", ha sikerülne. Az Olaszliszkán történtekről azt gondolja, hogy az elgázolt kislány szülei a hibásak. Szerinte nem lenne szabad a gyerekeknek szülői felügyelet, vagy engedély nélkül az utcán lenniük.

– Felháborító, hogy agyonverték a férfit. A hideg is kiráz tőle – borzong meg az asszony.
– Napok óta téma az iskolában a gyilkosság – újságolja a közben hazaérő két nagyobb lány, Adrienn és Dzsenna. Adrienn különösen azt tartja borzasztónak, hogy a gyerekek végignézték az apjuk halálát.

Hasonló eset Szegeden is megtörténhet – állítják máshol. A Cserepes soron sok autó jár, sőt száguldozik, a gyerekek pedig sötétedés után is az utcán maradnak. Gyakran történik baleset, egy fiú állítólag meg is vakult egy ütközés után. Az egyik lakó úgy emlékszik, ha gyilkosság nem is, verekedés itt is kialakult már gázolás miatt. Több családban úgy gondolják, a tiszta roma közösség nem jó, a vegyes szomszédsággal elégedettebbek lennének.

– Tavaly az én fiamat is elütötték, akkor 13 éves volt. Foghattam volna én is a sofőrt és agyonverhettem volna – magyarázza egy másik Kolompár családban az anya, aki szerencsére nem tett ilyet. Szerinte fekvőrendőr kellene az utcába, kevesebb lenne a baleset. A vasárnap történtekről ő is úgy fogalmaz: borzalmas. A családhoz egyébként most vezetik a gázt, készül a fürdőszoba. Ők jól érzik itt magukat, nem költöznének el. A hatgyerekes família negyvenhárom négyzetméteren él, de legalább – mondják – van kertjük. Amíg elkészül a gázvezeték, itt főznek, itt mosogatnak.

– Engem ne fényképezzenek, én olyan csúnya vagyok, hogy az oroszlán is sírva fogyasztana el – tiltakozik egy betérő szomszéd a fotó ellen. Az egyik fiú elveszti a türelmét, unja már, hogy ott vagyunk. Anyja rászól, vitatkozni kezdenek. Az olaszliszkai eset – legalábbis egy ideig – most nem téma a családnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyollós szűzleányok és a drága fehér tea

Tanulságos megvizsgálni: az élelmiszer-szakboltok vagy a bevásárlóközpontok tudnak-e többet, jobbat… Tovább olvasom