Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A Cserzy Mihály utca új lakásai

Felépült ötven új önkormányzati bérlakás a szegedi Cserzy Mihály utcában. Az ingatlankezelő elsősorban régi bérlők pályázatára számít.
Az új bérlakásokra mozgáskorlátozottak és idősek pályázatát is várják. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Cserzy Mihály utca 3–5. szám alatt tegnap adta át a kivitelező az új háztömböt a megrendelő szegedi önkormányzatnak.

– Bérlakásprogramunk legjelentősebb fejlesztése ez az ötven lakás. A ház 422 millió forintba került, amelynek nagyobb részét, 300 millió forintot vissza nem térítendő támogatásból fizette a város – kezdte avatóbeszédét Botka László polgármester. A három emeleten és a tetőtérben egy-, másfél-, illetve egy plusz két félszobás lakások épültek, amelyek 40-60 négyzetméter alapterületűek, és speciális igényeket is kielégítenek. A földszinten három akadálymentes otthon létesült, amelyek mellett négy lakás – az úgynevezett idősek lakása – a lépcsőház használata nélkül is megközelíthető. A díszburkolatos udvaron ötven gépkocsi számára elegendő parkolót alakítottak ki.

– A pályázni február végén lehet, miután a lakások engedélyeztetése lezárul. Elsősorban korábbi bérlők jelentkezésére számítunk, akik kisebb vagy kisebb komfortfokozatú szociális bérlakásokból költöznének át – tájékoztatott Németh István, az IKV Rt. elnök-vezérigazgatója. A nyertesek várhatóan nyár elején vehetik át a lakásokat. A Cserzy Mihály utcába költözők ingatlanát felújítja az IKV, és azokat is megpályáztatja. A tegnapi ünnepségen elhangzott: az utóbbi négy évben 148, míg előtte tíz év alatt összesen 120 önkormányzati bérlakás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírrablók is jártak az elhagyott kriptában

Ismeretlenek megbontottak egy kriptát a szegedi Belvárosi temetőben. Az elhanyagolt, szemetes… Tovább olvasom