Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A csikócsapat Rómeója

Bár zártkörű előadáson, de főszerepet játszhatott a Dóm tér színpadán Bálint Ádám. A Megasztárból megismert fiatal énekes a tartalékos – úgynevezett csikócsapat Rómeója, aki akkor ugrana be, ha Dolhai Attila megbetegedne. Mint mondta: álmait látta megvalósulni a szegedi szabadtérin.
Bálint Ádám szíve-lelke a színházé Fotó: Schmidt Andrea
Nem volt nyilvános, mégis majdnem telt ház előtt tartották a Rómeó és Júlia főpróbáját csütörtökön este. A színpadon azonban ezúttal olyanok játszottak, akiket a nézőtéren helyet foglalt rokonokon, szereplőkön, újságírókon, valamint az operettszínház meghívott vendégein kívül valószínűleg nem lát majd más a következő előadásokon. Ők voltak ugyanis az úgynevezett „csikócsapat", vagyis azok a fiatal tehetségek, akik akkor ugranak be, ha valamelyik szereplő megbetegszik.

Az ifjú énekesek között csupán egy név volt, amely sokak számára ismerősen csenghet: Bálint Ádám. Az idei Megasztár egyik döntősére ráadásul nem kisebb szerepet osztottak, mint Rómeóét. Két budapesti előadás után hatalmas lehetőséget kapott: négyezer ember előtt, a Dóm tér színpadán énekelhetett, mely a legnagyobbak közül is csak keveseknek adatik meg.

– Amikor Szegedre érkeztem, az álmaimat láttam megvalósulni – lelkendezett Ádám. – Tizenkét éves korom óta arra vágytam, hogy egyszer egy nagy színpadon főszerepet játszhassak. Hogy ez pont itt történhetett meg velem, egyszerűen elképesztő!

Mint mondta: az, hogy eljátszhatta ebben a nagy sikerű darabban az egyik főszerepet, a Megasztár-szerepléstől független. – Három éve tanulok az operettszínház stúdiójában, ezért kerülhettem be a csapatba. Ráadásul nem is ez az első főszerepem: tavaly a Valahol Európában című darabban is engem választott ki a rendező.

A Rómeó és Júlia próbái már akkor megkezdődtek, amikor a TV 2 tehetségkutató versenye még javában tartott. Ádám azonban megoldotta, hogy helyt tudjon állni mindkét helyen. – Szerencsére elengedtek néhány forgatásról, és most, a turné alatt is elnézik a hiányzásaimat. De igazából a Megasztár már lezárult, mostantól mindenki úgy használja fel az ott szerzett népszerűséget, ahogy tudja. Én talán azt köszönhetem ennek a műsornak, hogy kíváncsiak rám az emberek. Lemezről is folynak tárgyalások, de nem akarom túlvállalni magam, úgyhogy lehet, hogy lemondok a lehetőségről a színház javára. Hiszen nekem ez a szívem-lelkem.

Ősztől az operettszínházban a fiatalok és a már ismert sztárok együtt játszanak majd. – Nagyon segítőkész és kedves velünk mindenki, a próbák során pedig sokat tanulhattunk tőlük – mesélte Ádám. Mint mondta: Szegeden is mindennap kiment a Dóm térre, hogy lássa: Dolhai Attila hogyan oldja meg a különféle feladatokat. – Amit jónak találok, el is lesem tőle, arra pedig külön büszke vagyok, hogy volt már olyan, amit én találtam ki, és aztán ő is átvette.

Ádám időközben elutazott Szegedről, hiszen megasztárosként kellett színpadra állnia a Szigeten. Azzal a csapattal, melynek tagjaként egy egész ország a szívébe zárta. – Három hónap után megint jóban vagyunk Tóth Gabival, úgyhogy már ezen a fronton sincsenek problémák – foglalta össze dióhéjban a megaházbeli exbarátnőjéhez fűződő jelenlegi viszonyát a fiatal énekes. – Rajta kívül talán négy-öt emberrel marad majd meg a barátságunk hosszabb távon is. De hogy kik ők, az maradjon az én titkom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmai matekpélda

Fél év csúszással, de befejezéséhez közeledik a kiskundorozsmai sportpálya építése. Az anyagiakról… Tovább olvasom