Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

A ''Csillag születik'' szegedi válogatóján jártunk

Dal az alkoholistáról, szavalás fejelgetés közben, bűvészkedés, mesemondás, valamint ének minden mennyiségben és műfajban – a szegediek szerint ez hiányzik a show-bizniszből. A Csillag születik válogatóján jártunk.
A lelkesedéssel nem volt gond, a tehetségnek azonban többen híján voltak azok közül, akik úgy döntöttek: megmutatják, mit tudnak, és részt vesznek szombaton délelőtt a Csillag születik című RTL-es show szegedi válogatóján az Arany János Általános Iskolában. A csongrádi megyeszékhelyen sokan gondolják, hogy van keresnivalójuk a show-bizniszben, körülbelül kétszázan adtak elő táncot, dalt, verset vagy mesét. A legextrémebb műsorszám talán a fejjel dekázás közben Shakespeare-szonett szavalása volt, de különlegesnek számított a Nemá' duó produkciója is. A két fiú, Gémes Norbert és Bártfai Csaba Varga Miklós Európa című dalát írta át. Az alkoholistáról – szerintük ungarische vircsaft – szóló számot gitárkísérettel adták elő.

– Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én jól szórakoztam – közölte a fiúkkal Schiwert-Takács László, a produkció főszerkesztője. Ez azonban nem jelent garanciát a továbbjutásra, a döntést azt követően hozzák meg, hogy minden jelentkezőt megnéztek. Akinek sikerült, azt augusztusban értesítik.

Július végéig csak válogatnak

– Választhattunk, hogy Budapesten, megfelelő technikai körülmények között rendezzük-e meg a válogatót, vagy utazzunk több vidéki városba. Az utóbbit választottuk, mert ez egyszerűbb a versenyzőknek – mondta Schiwert-Takács László. A meghallgatások egészen július végéig tartanak.

A meghallgatás három teremben folyt, a stáb nyugtatta a versenyzőket: ne izguljanak, ha valamit elrontanak, újrakezdhetik.
– Tudom, már mondtam magamnak – válaszolta a szándékai szerint humoros műsorszámmal fellépő Artúr, aki az egészségügytől a tangás lányok témakörön át ki tudja, hová kalandozik, ha nem köszönik meg neki néhány perc után a produkciót. Szőke nős poénokkal és pasiűző dallal készült két barna lány, más saját versét szavalta. Ha a magabiztosság a feladat, biztosan a 24 éves, csinos Timi nyert volna, aki lazán közölte: kissé másnapos.

Bűvésztrükköt ilyen közelről még nem láttam, Márió eltüntetett, majd elővarázsolt egy kendőt és egy tojást. A szemfényvesztés sikerült, a tárgyak útját lehetetlen volt követni. Tojás más műfajban is előfordult, egy szabadkai lány mondott bukovinai székely népmesét róla.

– Egy Elvis Presley van a torkodban – fogalmazott Ördög Nóra a 16 éves Lakatos Krisztián száma után. A fiú Sinatra-dalt énekelt. Krisztián különben profin állt a válogatóhoz, a meghallgatás előtt félrevonult, és beénekelt. Mások épp csak beestek, és még abban sem voltak biztosak, mit adnak majd elő. Két barátnő például közvetlenül a fellépés előtt egyeztetett arról, legyen-e forgás a táncukban.

Nevezett a Jaffa és a Fade Out együttes is – utóbbi referenciaként egész kötegnyi újsággal érkezett, benne a róluk szóló cikkek.

– Jó volt, rendesek voltak. Kedvesebbek, mint a Megasztárban – számolt be telefonon egy versenyző, akinek ezek szerint egyszer már nem jött össze a hírnév.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi vasalóklub: van, aki forrón szereti

A vasaló mindent elsimít – állítják a Szegedi Extrémvasaló Klub tagjai, akik olyan helyeken… Tovább olvasom