Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A csillagok szegedi éneke

Szeged - A Tahiti Gyöngytrófea verseny lánc kategóriájának második legjobb alkotása lett Balla Sándor Roland szegedi ékszerész munkája, egy, a szürkéből a barackszínbe áthajló, tahiti gyöngyöt tartalmazó sárgaarany nyakék.
A megmérettetést ötödik alkalommal rendezte Budapesten a Francia Polinézia gyöngyiparát koordináló szervezet, a Perles de Tahiti G.I.E., a verseny témája ez volt: csillagok éneke.

Balla Sándor Roland szegedi ékszerész. Kis képünkön: a győztes nyakék. Fotó: Schmidt Andrea

Tíz kelet-európai ország ötvösei mérték össze tudásukat, a zsűri összesen 76 ékszer közül választotta ki a legjobbakat. A szegedi ékszerész műve 18 karátos sárgaaranyat és egy 13,5 milliméteres tahiti gyöngyöt tartalmaz, az nyakláncot világoskék domború á-jour zománc díszíti. Fantázianeve Mátrix, mert a zománcot Balla Sándor Roland szabályos hálóra emlékeztető forma közé szorította. A nyakék nincs Szegeden, a nyertes alkotásokat ugyanis több helyszínen kiállítják Magyarországon.

– Nyaklánc kategóriában az első díjat egy bolgár ötvös nyerte. Jó érzés, hogy nem volt magyar legyőzőm a megmérettetésen – fogalmazott a szegedi ékszerész. A versenyt kétévente rendezik. 2005-
ben Roland első lett férfiékszer kategóriában. Akkor új típusú ékszert alkotott: a zakózsebdíszt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatok pártszékházra – kicsi, nagy, vörös

Szeged - A szocialisták székházában svédvörös a lambéria, a Fidesz-irodában ónémet székeken ülnek.… Tovább olvasom