Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A csokimikulás már nem divat?

Szeged - "– Apa, nekem miért nem hozott ajándékot a Mikulás?
– De hát hozott! Kaptál sokféle édességet és gyümölcsöt.
– Az óvodában a többiek nemcsak csokit kaptak, hanem játékot is. Akkor én miért nem?"
– Apa, nekem miért nem hozott ajándékot a Mikulás?
– De hát hozott! Kaptál sokféle édességet és gyümölcsöt.
– Az óvodában a többiek nemcsak csokit kaptak, hanem játékot is. Akkor én miért nem?

Ez a beszélgetés tavaly zajlott le a Szabó családban, Szegeden. Az édesapa számára tanulságos volt, idén hagyja a „divatjamúlt" csokit, kislánya Barbie-t kap a fehérszakállútól. A kicsi különben úgy tudja, hogy Mikuláskor a Mikulás, karácsonykor a Télapó hoz ajándékot. Vagy fordítva. A lényeg, hogy a zsákjában már nem piros almát, mogyorót cipel az öreg, hanem kisautót, babát, társasjátékot.

Viszlát, mikulás! isten hozott, barbie! Fotó: Frank Yvette

Ez a trend? – kérdeztük kisgyerekesektől, akik szomorúan bólogattak: ha nem akar szégyenben maradni a középsősök előtt a gyerek, fel kell mutatni valami maradandóbbat a csokimikulásnál. Hétfői számunk Megkérdeztük rovatában a megszólított gyerekek is ezt igazolták. Ők a görkorit, a mesekönyvet, a feltuningolt gyorsasági sportkocsit, a plüss kismackót említették megfelelő Mikulás-ajándékként.

Addig nem nyugodtunk, amíg nem találtunk ellenpéldát:

– Nálunk még mindig a Jézuska hoz komolyabb ajándékot, a Mikulás csakis édességet. Ő már öreg. Nem várhatjuk el tőle, hogy sportkocsikat és babákat cipeljen – jelentette ki az ötéves Peti anyukája.

Olvasóink írták

  • 3. Ja 2007. december 09. 19:55
    „Hát ja...”
  • 2. Mese 2007. december 07. 22:39
    „Az előbb kifelejtettem: a gyerek meg örüljön,hogy kap egyátalán valamit,ne keveselje és ne is követelődzön! Bár ki mit lát otthon... hozzánk mindig a Jézuska fog jönni és mikuláskor meg csoki-gyümölcs jár.”
  • 1. Mese 2007. december 07. 22:35
    „Komolyan...már az ovisoknál is vannak menők(akik játékot kapnak) és ciki gyerekek,akik CSAK csokit meg édességeket kapnak? Megáll az eszem! Én megmondanám a gyereknek,hogy ajándékot a jézuska hoz.A drága szülőnek,amelyik meg ilyen hülyeséget honosít meg a gyereke fejében,hogy mikulásra játék jár és karácsonykor nem a Jézuska,hanem a télapó jön,csak gratulálni tudok! Ha nem akarja hogy a gyerek csokit egyen,hozhat a mikulás narancsot,mogyorót is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Desszertre érkezett a Mikulás a szegedi Szeretetsátorba

Szeged - Idén a Mikulás egy kicsit hamarabb látogatott el Szegedre, ugyanis első útja a Szeretetsátorba vezetett, ahol gyerekek, nevelőszüleik és „fogadott" testvéreivel várták kedden érkeztét. Tovább olvasom