Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Csongrád Megyei Közgyűlés akadálymentesíti a megyeházát

Szeged - A Csongrád Megyei Közgyűlés 15 millió forintból akadálymentesíti a megyeházát. A beruházást követően a mozgássérültek is meg tudják majd közelíteni a hivatali épületet.
A megyei önkormányzat költségvetésében 15 millió forintot különítettek el e törvényi kötelezettség teljesítésére. Egyre több helyen történik meg az akadálymentesítés, e folyamat része a közgyűlési épületnek a mozgássérültek érdekeinek megfelelő átalakítása is. A munka célja, hogy biztosítani lehessen a megyeháza megközelítését, az épületbe való könnyebb bejutást. A bejáratnál április végéig modern felvonót építenek ki, amelynek köszönhetően a mozgássérültek be tudnak jutni a hivatal földszinti ügyfélszolgálati helyiségébe.

„Elemi kötelességünk, hogy segítsük azokat az embertársainkat, akik nehezebb körülmények között élnek. Fontosnak tartjuk a feladatot, ezért pályázati forrás híján saját erőből végezzük el a beruházást. A mozgássérültek számára rengeteg bosszúságot okoz, hogy nem tudják megközelíteni a hivatalokat, mert nincs akadálymentesítés. Az is idegesítő azonban a számukra, amikor van felvonó ugyan, de nem működik. A megyeháza akadálymentesítése úgy történik, hogy az új eszközöket használni is lehessen" – mondja Magyar Anna, a Csongrád Megyei közgyűlés elnöke.

A mostani beruházás része az is, hogy a hivatali épületben júniusig mozgássérült mosdót alakítanak ki. A következő lépcsőfok az lesz, amikor új, mozgássérültek számára is használható lifteket építenek ki a megyeházán. Erre viszont mindenképpen pályázati forrást kell majd igénybe venni, hiszen a liftek átalakítása 80-100 millió forintba kerül majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy héttel tovább látható a Vasarely-kiálllítás

Szeged - A február közepén megnyílt és a korábbiak szerint március végéig megtekinthető… Tovább olvasom