Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A Csongrád megyeiek Nagy Könyvét keressük

A Somogyi-könyvtárral közösen indította el lapunk Nagy Könyv-játékát. Április 6. óta hetente két alkalommal ajánlanak egy-egy kedvenc könyvet a Csongrád megyei közéleti személyiségek, művészek, politikusok, a gazdasági szféra képviselői. A bemutatott könyvek közül keresi a megye Nagy Könyvét a Somogyi-könyvtár. A szavazatokat november 30-áig várják.
A Nagy Könyv-játék országos programjához számos település, szervezet, társaság, intézmény csatlakozott saját programmal. Így tett lapunk is, amikor a Somogyi-könyvtárral karöltve meghirdette saját sorozatát, Az Én Nagy Könyvem címmel. A megyében élő közéleti személyiségeket, tudósokat, művészeket, üzletembereket, sportolókat és újságírókat kértünk arra: ajánlják kedvenc kötetüket. A Somogyi-könyvtár az országos TOP 12 kihirdetése után és a végjáték előtt számít a Csongrád megyei olvasók, könyvbarátok szavazataira. Ezúttal azonban nem a TOP 12-re lehet voksolni, hanem arra a 62 kötetre, ami április 6. és augusztus 31. között megjelent lapunk Nagy Könyv-sorozatában.

– Az ismert Csongrád megyei emberek által ajánlott 62 kötet között – eltérően a Nagy Könyv-játéktól – nem csupán regények szerepelnek – mutatott rá Fejérné Pintér Vera, a Somogyi-könyvtár olvasószolgálatának vezetője. – Olvashattunk négy darab szakkönyvről, három novelláskötetről, egy-egy énekeskönyvről, drámáról, valamint humoreszkkötetről is.

– Ahogyan az ország számos településén, vagy éppen a Szigeten, mi is arra törekedtünk, hogy a helyi viszonyokhoz igazítsuk a játékot – tette hozzá Sikaláné Sánta Ildikó igazgatóhelyettes.

A lapunkban április 6. és augusztus 31. között ajánlott kötetekből minden szavazó hatra voksolhat november 30-áig. A szavazólapokat megtalálhatják a könyvtárakban. Azok közül, akik részt vesznek a megyei játékban, öten értékes könyvjutalomban részesülnek, amelyeket – várhatóan december elején – egy, a Nagy Könyv-játékhoz kapcsolódó programon adnak át a szegedi Somogyi-könyvtárban.

A lapunkban ajánlott 62 kötetből egyébként 26 könyv szerepel a Nagy Könyv százas listáján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hallás és a beszéd tanulható

Szegeden 1901-ben alapítottak iskolát halláskárosultaknak. Az elmúlt száz esztendőben sokat… Tovább olvasom