Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A dékán tájékozódik, hogy dönthessen

Tájékoztat és tájékoztatást kér a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsész kari dékánja abban a levelében, melyet a Havas Henrik-féle fővárosi intézményben tanulókhoz intézett. A cél: a februárban kezdődő félév előkészítése.
Levelet küldött a szegedi egyetem bölcsészkari dékánja, Almási Tibor az intézmény kihelyezett tagozata, a Budapest Média Intézet (BMI) hallgatóinak. E levélben tájékoztatja a kommunikáció szakos diákokat arról a hétpontos intézkedéscsomagról, mely lezárta az oktatási jogok biztosának kezdeményezésére indult belső vizsgálatot az SZTE-n.

Emlékezetes: az oktatási jogok országgyűlési biztosa szerint jogsértő módon szedett fejlesztési hozzájárulást az SZTE BMI azoktól a kommunikáció szakosoktól, akik államilag finanszírozott levelező képzésre nyertek felvételt. A szegedi egyetem rektora szerint az intézmény szabályosan járt el. Ugyanakkor az SZTE fölajánlotta a BMI érintett diákjainak, hogy ha akarnak, a következő félévtől az ingyenes képzésben vehetnek részt.

Novemberi levelében a dékán részletezi, hogy milyen többletszolgáltatásban részesülnek a „fizetős", mert intenzív levelező képzést választók. Ugyanis Almási Tibor szerint nem egyszerűen a kiemelkedő minőségű technikai eszközök jelentik a BMI-ben a többletet, hanem – például – a képzés intenzitása, a kurzusok gyakorisága, a választható szakirányok bősége, a plusztudást nyújtó szakkollégiumok is. A képzési követelményeket meghaladó tudástöbbletről szól az az igazolás, amit diplomájuk betétlapjaként kapnak a fizetős képzésen végző kommunikátorok.

Kérdésünkre válaszolva Almási Tibor elmondta: levelében arra kéri az SZTE BMI érintett diákjait, hogy december 10-éig jelezzék, a „fizetős" intenzív kurzust vagy az ingyenes normál szolgáltatást nyújtó tanulási formát választják-e. Erre a tájékozódásra azért van szükség, hogy elő tudják készíteni a következő szemesztert. Az előzetes jelzések alapján valószínűsíthető a döntés: az eddig fizető, de ezentúl a díjmentes képzést választó diákok kívánságuk szerint Budapesten, vagy Szegeden folytathatják tanulmányaikat. A diákok a februári beiratkozáskor, aláírásukkal határoznak erről. A dékán természetesnek tartja, hogy csak az kap a diplomája mellé betétlapot, aki tanulmányai egésze alatt a fizetős, az intenzív képzés követelményeit teljesítette.

Információink szerint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a jövő héten választmányi ülésen dönt arról, hogy indít-e próbapert az SZTE ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás csak sztráda mellé jön

Közel 200 szakember érkezett tegnap Szegedre az ország más térségeiből és Romániából, hogy részt… Tovább olvasom