Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A dél-alföldiek sikertörténete

A nemzeti civil alapprogram (NCA) dél-alföldi kollégiuma eddigi eredményeire büszke e testület szegedi tagja, Bakai Csaba. Szerinte a támogatás nagysága örvendetesen nőttön nő, és ezen összegek elosztása megfelel az etikai és törvényekben rögzített szabályoknak.
Az elmúlt időszakban a Dél-Alföldön egyre nőtt a kiosztható pályázati pénzforrás nagysága: 2004-ben 301 millió, 2005-ben 443 millió, 2006-ban 479 millió forint támogatja a civil szektor működését. Örvendetes, hogy a régión belül minden körben Csongrád megye kapta a legtöbb pénzt. Ez a civil szervezetek és a megválasztott tagok kitűnő együttműködésének köszönhető – véli Bakai Csaba, az NCA Dél-alföldi Kollégiuma tagja.

Az előző választáson ellenjelölteket állító szervezetek sem maradtak ki a támogatásból. A kollégium tagjai egyhangú szavazásával például a Csemete egyesület 2004-ben 1 millió forint, a Szegedi Közéleti Kávéház 2004-ben 500 ezer, 2005-ben 800 ezer forint támogatást kapott, a Támasz egyesület pedig 2004 legmagasabb megyebeli összegét, négymillió forintot nyert. Ugyanakkor a Bakai Csaba nevével is fémjelezhető Együtt Szegedért Egyesület az első évben nulla, a másodikban 500 ezer forint támogatást kapott a kollégiumtól.

A minisztérium forráselvonó próbálkozásainak keményen ellenállt 2005-ben a kollégium, aminek köszönhetően a jogtalanul visszatartott pénzeket a minisztérium rendelkezésre bocsátotta. Erre a regionális kollégium azonnal kiírt – a tavalyi keret terhére – egy újabb pályázatot. A döntésről hamarosan értesítik a Csongrád megyei civil szervezeteket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiság és empátia

Ezek a hetek sokak számára a döntéskényszer hetei: február közepéig-végéig választani kell a… Tovább olvasom