Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Délmagyarország és a Délvilág családi napja

Hagyomány szerint idén is megrendezte családi napját a Délmagyarország és a Délvilág. A szentmihályi Alföld Golf Klubba szervezett programon több mint kétszázan vettek részt, köztük lapunk nyugdíjas munkatársai is. Kiosztották a vándordíjat, és ajándékkal kedveskedtek három kollégánknak, akiknek idén járt le szolgálati ideje.
A tollszárakat jelképező szerkesztőségi vándordíjat Karnok Csaba fotóriporter (jobbról) vehette át Őrfi Ferenc főszerkesztő-helyettestől. Szemben Pap Klára kiadóigazgató. Fotó: Miskolczi Róbert
Nem átlagos a sajtómunkások munkarendje: az újságkészítők egy részének a szombat a szabadnapja, a vasárnap munkával telik, hogy a hétfői újság elkészüljön. Amikor pedig a zsurnaliszták, szerkesztők, tördelők leteszik a lantot, a nyomdászok felveszik a munkát. Így kiadónk munkatársainak csak évente néhány alkalommal adatik meg, hogy együtt töltsenek egy kellemes napot. A Délmagyarország családi nap ilyen rendezvény, a kiadó minden évben más-más helyszínen látja vendégül munkatársait. Ez az alkalom a kikapcsolódás mellett ünnep: azokat a kollégáinkat köszöntjük, akik az elmúlt negyed évben kiemelkedő munkát végeztek.

– Az egyik vándordíjat szombaton Laczkó Judit tördelőkollégánk kapta a Cégregiszter című kiadványunk készítéséért – mondta Pap Klára kiadóigazgató. A másikat Karnok Csaba fotóriporter vehette át Őrfi Ferenc főszerkesztő-helyettestől. Fotósainkra ebben az évben nagyon sok feladat várt: újdonság volt a SZIN 5-ös játékunkban, hogy a kitűnő tanulókat kollégáink fotózták – több mint 1500 gyereket! Idén három munkatársunk ment nyugdíjba, Forgó László korrektor, Liptai Jánosné, az ügyfélszolgálat munkatársa, valamint a nyomdánktól Németh László. Mindhárman ajándékot kaptak a családi napon.

A díjátadást megelőzte Bibarcz Tünde játékos tornaórája, ahol a szenior korosztály jeleskedett. A határőrök közben látványos kutyásbemutatóval szórakoztatták a vendégeket. A bográcsnál a főzőcsapat munkáját Lázár Mihály irányította. S ha már golfklub, akkor a játék. Többen először próbálták ki ezt a sportot, így például terjesztési vezetőnk, Kóti Zoltán is, aki a játék lényegét így fogalmazta meg: – A golf olyan, mint a lapterjesztés. A labdát, ahogyan az újságot, el kell juttatni A pontból B pontba. Nagyon sokan barátkoztak az íjászattal is, a Hódmezővásárhelyi Terep- és Vadászíj Sportegyesület jóvoltából. Segédszerkesztőnk, Sóti Judit egészen közelről célzott, így a siker biztos volt, másoknak viszont nem volt elegendő a méretesre faragott fa vaddisznó sem. – Mamut nincs? – kérdezték. A golfautókkal viszont bárki tehetett egy kört.

Beszámolónk végén még meg kell emlékeznünk a Gyártás őrs fedőnéven grillező társaságról. Tördelő- és grafikuskollégáink ínyencségeket készítettek, Meisner Miklós és Jacob Gábor irányításával: mandulás-csirkés piláfot, pitát, fasírtot. A családi nap zárásaként tombolanyeremények találtak gazdára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy keresztet a volt Gyevi temetőben

Felgyújtottak egy fakeresztet a közelmúltban felszámolt Gyevi temetőben Szegeden - tájékoztatta egy… Tovább olvasom