Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A deszki Csicsergők Nagykarácsonyban jártak

A deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda nagycsoportosai a napokban találkoztak a Mikulással. A kis társaság egészen Nagykarácsonyig utazott, hogy otthonában köszöntse a nagyszakállút.
A deszki nagycsoportosok személyesen látogatták meg a Mikulást. Fotó: Frank Yvette
Nem sok gyermeknek adatik meg, hogy személyesen találkozhasson a Mikulással, ráadásul annak magyarországi otthonában, Nagykarácsonyban. A deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvodában azonban idén már második alkalommal szerveztek kirándulást a nagycsoportosoknak az óvónők és a szülők.

– Nagyon sokat utaztunk busszal – mesélte Flíber Patrícia és Lázár Dávid. – Amikor megérkeztünk Nagykarácsonyba, először a Mikulás-postánál álltunk meg, és képeslapot küldtünk az óvodástársainknak meg az óvó néniknek.
– Levettük a cipőt, felakasztottuk a kabátunkat, és elénekeltük a Hull a pelyhes fehér hót, meg a Pattanj, pajtást, így csalogattuk elő az irodájából a Mikulást – folytatta a pirosra és zöldre festett házban történtek fölidézését Balázs Adrienn.
– A Mikulás is kap ajándékot, csak nem csokit, hanem rajzokat a gyerekektől – mondta Sztán Lili.

Közben Őzéné Szilágyi Tünde óvodavezető-helyettes elővette a fotóalbumot: a Mikulás házát magunk is megcsodálhattuk. A gyerekek ajándékcsomagot kaptak, és bekukkanthattak a nagyszakállú irodájába is. A találkozást kézműves-foglalkozás követte, a deszki ovisok gyertyát sodortak, fenyőfadíszt készítettek. A látogatás végén felültek a Mikulás szánjára. A rénszarvasokkal nem találkoztak, a Mikulás azt mondta nekik, hogy a szánhúzó állatokat a krampuszok elvitték legelni a mezőre.

– Mindez a szülők támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg – mutatott rá Őzéné Szilágyi Tünde. – A nagykarácsonyi kirándulás költségeit is ők állták, a gyerekek fejenként alig több mint háromezer forintért juthattak el a Mikulás otthonába.


A gyerekek tudják a megoldást

Kíváncsiak voltunk arra, mert mi, felnőttek ezt nem nagyon tudjuk: hogyan lehetséges, hogy az egyetlen Mikulás egy éjszaka alatt meglátogatja a Földkerekség összes gyermekét, és ajándékot visz nekik. A deszki óvódások közül volt, aki azt mondta: a Mikulás gyorsan dolgozik, ezért tudja bejárni a Földet egyetlen éjszaka alatt. Egy másik kisgyerek tudni vélte: minden országban helytartói vannak, akik elvégzik az ajándékosztást. Volt, aki szerint azért jut el mindenhová, mert a rénszarvasszán repülni is tud. A számunkra legfantáziadúsabb magyarázat pedig így szólt: a Mikulásnak van egy varázsórája, s december 6-án éjjel egyszerűen megállítja az időt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom