Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A diákpolgármester: Tóth Tamara

Új diákpolgármestert és kabinetet választottak tegnap Szegeden. A városházán Botka László, Szeged polgármestere köszöntette a városi általános és középiskolák diákönkormányzatainak képviselőit.
A diákparlament egyre hatékonyabban tud együttműködni a várossal, amely mindig nyitott arra, hogy a Szegeden tanuló fiatalok számára vonzó programokat támogasson – mondta Botka László szegedi polgármester a diákparlament tegnapi ülésén. Arra kérte a delegáltakat, olyan diákpolgármestert és önkormányzatot válasszanak, akik alkalmasak ilyen kezdeményezéseket tenni.

Fodor Gergely leköszönő diákpolgármester utódjának azt tanácsolta: minden ötletet a megvalósításig vigyen. Ezt követte a négy pályázó fiatal programjának ismertetése. A legszimpatikusabb tervezettel a Ságvári Endre gyakorló gimnázium harmadikos diákja, Tóth Tamara állt elő: annyi szavazattal nyert, amennyit a másik három jelölt összesen kapott. Botka László irodájában fogadta a „polgármester asszonyt", akinek oklevelet és Szeged város aranykulcsát nyújtotta át.

A tizenhét éves Tóth Tamara már általános iskolában is önkormányzati tag volt – a gimnáziumban folytatta ebbéli tevékenységét. Tagja a Modell Európai Parlamentnek, ahol az igazi EP szerint üléseznek. Alkalma volt Brüsszelbe is eljutni, ahol megnézte az Európai Parlamentet és képviselőkkel is találkozott. A diákpolgármesteri tisztért való indulását titokban tartotta – édesanyja sem tudott róla. Nem számított arra, hogy nyer, de határozott elképzelései vannak a munkájával kapcsolatban: jövő keddre alakuló ülésre hívta kabinetjét, ahol egy jól működő csapatot szeretne kialakítani.

Programjában a szokásosnak mondható felolvasóestek, bulik és az iskolai évkezdő fesztivál mellett vetélkedőket kíván szervezni a Szegedi Ifjúsági Napokon, és fel akarja venni a kapcsolatot Szeged testvérvárosainak diákparlamentjeivel – közös programok létrehozására. S hogyan érezte magát megválasztása után? – Kavarognak bennem a gondolatok, de az alakuló ülésre minden összeáll majd. Botka László kész ötleteket vár tőlünk januárra: egy nagyobb farsangi bulit szeretnék, ami egy váro-
son keresztül vezető felvonulással indulna.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom