Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A Dóm téren 1712-en énekeltek

A szegedi Dóm téren tegnap délután 1712-en énekeltek egyszerre az ovis szeretetkórusban. Ilyen még nem volt Magyarországon, ezért ez alaprekordnak számít. A gyerekek, szüleik, az óvodai dolgozók és a járókelők karácsonyi dalokat énekeltek.
Óvodások és felnőttek dallal éreztették a szeretet erejét. Fotó: Frank Yvette
Alaprekordot állítottak fel a szegedi óvodások, az óvodai dolgozók és a szülők, no meg azok a járókelők, akik tegnap délután négy és öt óra között kilátogattak a Dóm térre. Ők alkották az ovis szeretetkórust. Már fél négykor gyülekeztek a gyerekek szüleikkel, majd megérkezett a finn testvérváros, Turku kórusa is. Lóczi Tünde óvodaigazgató köszöntője után finn karácsonyi dallamok csendültek fel, miközben egyre nagyobb rögtönzött kórus gyülekezett a téren a hatalmas adventi koszorú mellett.

A gyerekek izgatottan várták, hogy mikor énekelhetik el az óvodákban megtanult karácsonyi énekeket. Erre sem kellett sokat várni, hiszen miután Kondé Lajos belvárosi plébános és Kereskényi Sándor, a Honvéd téri református templom lelkésze elmondta ökumenikus köszöntőjét a szeretet jegyében, felcsendülhettek a szebbnél szebb énekek.

Ekkor még csak saccolni lehetett, hogy hányan vannak a kórusban. Volt, aki azt mondta, legalább háromezren, mások ezerre tették azok számát, akik az adventi koszorú köré csoportosultak. Egy idős férfi azt fejtegette, a rekordkísérleten túl elsősorban a családi összetartást jelképezi az alaprekord felállítása. „Mert ha nem vigyázunk, akkor még a szeretetet is eladják a fejünk fölül" – hallottuk a téren.

Az egybegyűltek legalább egy tucat karácsonyi éneket énekeltek egymás után fél óra alatt. Amikor pedig a Dóm órája öt órát mutatott, lezárult a kórusba való jelentkezés. A két lelkész hitelesítése mellett összeszámolták a regisztrációs lapokat, amiből kiderült, hogy 1712 főből állt a kórus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz és titkolózás kórházfronton

Zűrzavar és titkolózás – ez jellemzi leginkább a kórházreformot négy héttel a kormánydöntés… Tovább olvasom