Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A domaszéki plébános fizetett, a csalók távoztak

Domaszék - Jöttek, kicsit dolgoztak, majd benyújtották a számlát azok a csatornatisztítók, akik állítólag Siófokról érkeztek Csongrád megyébe. A domaszéki plébánián is jártak, pedig senki nem hívta őket.
– A csatornát fogjuk kitisztítani – közölte négy munkaruhás férfi kedden délután a domaszéki plébánossal. Néhányan rögtön nekiestek a csöveknek – amikkel egyébként nem volt semmi baj –, egyikük pedig papírt tartott a lelkipásztor elé azzal: írja alá, hogy itt jártak. Néhány perccel később már a számlát hozták: 75 ezer forintról szólt. A plébános fizetett.

– Azt hittem, kötelező karbantartás, de nem hagytak annyi időt, hogy utánanézzek. Úgy látszik, fellépés kérdése az egész – mondta Sóki Károly lelkipásztor, akinek később gyanússá vált a sürgősen végzett munka, és az összeget is sokallotta – főleg ahhoz képest, hogy nem is volt dugulás –, ezért tárcsázta a számlán lévő telefonszámot. Előbb a vállalkozó lányával, aztán feleségével, majd a „helyettesével" beszélt. Azt mondták: szó sincs átverésről, hiszen a plébános aláírta a megrendelőlapot – ez volt az, amiről korábban azt mondták neki, hogy a munkavégzés igazolása.

A számlát mi is megnéztük. Szerepel rajta név, telefonszám, adószám és a vállalkozói igazolvány száma, de például a vállalkozás telephelye vagy aláírás nem.

Felhívtuk a vállalkozót. Ezúttal a fia vette föl a telefont.

– Nem értem, mi ez a tortúra. Arra jártunk, felajánlottuk a szolgáltatásunkat, adtunk számlát – foglalta össze a saját verzióját Kulcsár József. Azt mondta, Siófokról ruccantak le csatornákat tisztítani Csongrád megyébe, de már nincsenek itt. Úgy emlékezett, a domaszéki plébános még panaszkodott is, hogy csatornaszag terjeng és kérte a munkát. Kicsit később már azt mondta, hogy ő nem is járt a helyszínen.

Úgy tudjuk, a csatornatisztítók a domaszéki iskolában is próbálkoztak, de onnan elküldték őket. Tegnap már egy szegedi cégtől szóltak: náluk is jártak a „csatornatisztítók", de mivel őket tavaly már átverték, ezúttal nem dőltek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges irodaház épül Szegeden a híd lábánál

Szeged - Olyan irodaház épül Újszegeden, a Bertalan híd lábánál, amilyen még nincs a városban. A… Tovább olvasom