Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A Domus augusztus közepén zár be

A szegedi Domust augusztus 14-én adják át a Tesco Global Rt.-nek. Az áruház húsz dolgozójából tízen az egykori Kossuth Nyomda helyén megnyíló bútorboltban kaptak állást, a többiek munkát keresnek. A cég 15 évre vette bérbe a belvárosi ingatlant, s várhatóan nyár végén nyitják meg az üzletet.
A Domus húsz dolgozója fekete lobogóval gyászolja munkahelye elvesztését. Fotó: Schmidt Andrea
Három hét múlva bezárják a szegedi Domus Áruházat. Az épületet augusztus 14-én adják át az új gazdának, a Tesco Global Rt.-nek. A cég 15 évre vette bérbe a belvárosi ingatlant, s várhatóan nyár végén nyitják meg az üzletet.

– Az áruház felszámolását megkezdtük, a közművekkel, vállalkozókkal felbontottuk a szerződéseket – mondta a szegedi bútoráruház igazgatója, Ármán István. A húsz dolgozó közül tízen – az igazgatóval együtt – a nyomda helyén szeptemberben nyíló új bútoráruházba mennek dolgozni, a többi tíz dolgozó állást keres. Valamennyien augusztus 14-éig vannak állományban, az igazgatót a tulajdonos arról értesítette, hogy a felmondási idő és a szabadság megváltása mindannyiuknak jár, s a végkielégítésüket is megkapják.

Az áruházban megkezdték a végkiárusítást. Azok a bútorok, amelyek nem kelnek el, a Domus budapesti központi raktárába kerülnek.
Ármán István nem leplezi: rendkívül csalódott, szerinte a közgazdaság szabályait is felrúgta a tulajdonos Fotex döntése. A prosperáló áruház a régióban piacvezető volt, s a Domusok között is az első a bevételt illetően. Munkatársaival együtt rendkívül hálásak a szegedieknek, hogy 26 évig hűségesek voltak az áruházhoz. A tulajdonos döntését igazságtalannak tartják. A szegedi Domusra – amely még három hétig viseli ezt a nevet – az áruház dolgozói gyászlobogót tűztek: ezzel fejezik ki néma tiltakozásukat a munkahelyük megszűnése ellen.

Árak

A belvárosi Tesco Áruház a tervek szerint nyár végén nyílik. Bogár Éva, a Tesco Global Rt. médiakapcsolat-specialistája azt mondta, az árak megegyeznek majd a hipermarket áraival. Az árukészlet azonban szerényebb lesz, ezt a kisebb alapterület indokolja.

Az áruházban az alsó szint teljesen üres. A bútorok egy jó részét eladták, másik részét viszik Pestre, a cég megmaradó áruházába. Nagyon nagy az érdeklődés, mert leárazták a készletet. – Sajnálom az áruházat, a belvárosban szerintem szükség lenne bútorboltra is – mondta Fekete Gáborné. A szegedi asszony lányával nézelődött, gyakran betértek, szerették egy belvárosi sétán a bútorokat mustrálni. Ha csak a mostani, kisebb, külvárosi bútorboltok maradnak, fuccs ennek a szórakozásnak. A lány, Fekete Ibolya azonban azt mondja, a népszerű, fiatalos, olcsó skandináv bútorokat kínáló fővárosi Ikea Áruházhoz hasonlót látna szívesen Szegeden. A fölröppent hírek szerint hasonló áruház épül hamarosan Móravároson: az osztrák Kika érdeklődik Szeged iránt. A már említett egykori Kossuth Nyomda helyén is hamarosan bútorbolt nyílik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánffi István: A magyar ember az erős szódát szereti

A rendes forgalom másfélszeresét méri a mostani forróságban Bánffi István. A szegedi szódás… Tovább olvasom