Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A falu működteti a családi napközit

Ásotthalom - Közalkalmazottként foglalkoztatja Ásotthalom a magánvállalkozásban működő családi napközi munkatársait, amíg tisztázódik a működési engedély ügye az államkincstárral.
Három éve családi vállalkozásban működik a családi napközi Ásotthalmon. Céges formában, nonprofit kft.-ként viszi az intézményt Dombóvári Artúrné és lánya, Dombóvári Vanda, valamint két munkatársuk. Egytől 14 éves korig korcsoportokba osztva foglalkoznak a gyerekekkel, közülük kettő iskolás az idén. Két forrásból származik bevételük; a szülők a félnapos ellátásért 450, az egész naposért 960 forintot fizetnek, amit az állam normatív támogatással egészített ki – idáig. A homokszem három hete került a gépezetbe: hibát talált az államkincstár megyei szervezete a határozatlan időre szóló működési engedélyben.

Dombóvári Artúrné és lánya, Dombóvári Vanda vezeti a családi napközit Ásotthalmon – egy hónapig közalkalmazottként. Fotó: Veréb Simon
Dombóvári Artúrné és lánya, Dombóvári Vanda vezeti a családi napközit
Ásotthalmon – egy hónapig közalkalmazottként. Fotó: Veréb Simon

– Nem a könyvelést és a működést kifogásolták, hanem az engedélyt. Emiatt felszólították az önkormányzatot, amely a kiutalt támogatást közvetíti, hogy fizesse vissza az elmúlt évre szóló pénzt – tájékoztatott Petró Ferenc polgármester. Összesen 3,5 millió forintot kellene visszaadni, de a falu képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy döntött, a pénzt nem adják, helyette átmeneti megoldást választanak. A cégvezetőt és munkatársait az önkormányzat egy hónapig közalkalmazottként foglalkoztatja. Így folyamatosan dolgozhatnak, mellette intézik az engedélyt, és azt, hogy a kincstár változtassa meg a döntését, ne kérje vissza a pénzt.

A családi napközi működésén ez az átmeneti állapot ottjártunkkor egyáltalán nem látszott. A falunak pluszköltsége a 4 dolgozó közalkalmazotti járulékaival adódik. Két hete megkerestük az államkincstár helyett nyilatkozó Pénzügyminisztériumot is, mit tesz, hogy megoldódjon az ásotthalmi napközi ügye, ám – nyilván a kormányváltás miatt – egyelőre nem kaptunk választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Epres csokira kaptak

Atka - Több mint 140 kilónyi pontyot fogott két horgászcimbora az Atkai-holtágon. A szegedi Gózon… Tovább olvasom