Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A félegyházi lehajtóig érvényes a megyei matrica

Csongrád megye - Változnak az útdíjrendszer szabályai: a megyei matricák február 1-től a szomszédos megye lehajtójáig érvényesek.
Változnak az útdíj szabályai február elsejétől – jelentette be Fónagy János államtitkár. A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a megyei útdíjmatricák a szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek. A Csongrád megyeiek így Kiskunfélegyházáig autózhatnak az évente 5 ezer forintba kerülő megyei matricával. Ami nem változik: fizetős marad a röszkei határátkelőre vezető M5-ös szakasza - megyei matrica nélkül se ki, se be nem lehet autózni a határon.

A Megyeri híd mintájára a két másik Duna-híd (Pentele híd - M8 és Szent László híd - M9) használata is díjmentes lesz. Nem lesz útdíjas a 61-es főút kaposvári elkerülője, valamint M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakasza. Visszaállítják az ingyenességet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérhet 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megváltják az adott útszakaszra érvényes megyei matricát. Keresik a megoldást a matricák kényelmes (akár postai úton történő) visszaváltására is. A visszaváltásra február 28-áig van lehetőség.

A korábbi egyeztetések következtében a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok (legalább 4 gyerekkel rendelkezők) kedvezményben részesülnek. A kompenzáció feltételei áprilisra teremtődhetnek meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1000 kacsa pusztult el egy balesetben

Állattetemek hevertek az Ópusztaszert Bakssal összekötő úton: felborult egy vágóhídra tartó kamion - a helyszínen félpályás volt az útlezárás. Fotókkal. Tovább olvasom