Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A felügyelőség vizsgálatot indított

Ismeretlen elkövetők hulladékot raktak le két homokbányához a Kisszéksósi út mellett, Röszke és Mórahalom között – erősítette meg információinkat Kardos Sándor, az Alsó-Tisza-vidéki Környezet-, Természet- és Vízügyi Felügyelőség igazgatója.
Ismeretlen elkövetők hulladékot raktak le két homokbányához a Kisszéksósi út mellett, Röszke és Mórahalom között – erősítette meg információinkat Kardos Sándor, az Alsó-Tisza-vidéki Környezet-, Természet- és Vízügyi Felügyelőség igazgatója. A felügyelőség állampolgári bejelentés alapján, államigazgatási eljárás keretében vizsgálja, ki helyezte el az építési törmeléket. Ez egyébként nem számít veszélyes hulladéknak – hangsúlyozta külön is a vezető. A bejelentővel, Balogh László képviselőjelölttel munkatársai megtekintették a helyszínt.

Első lépésben a terület tulajdonosait keresték meg, a gazdasági társaságokat nyolcnapos határidővel nyilatkozattételre szólították fel. Ez a jövő hét elején jár le.

Mivel felmerült, hogy esetleg az M5-ös építése során keletkezett törmeléket szállították a homokbányákhoz, megkérdeztük Garai Valériát, a beruházó AKA Zrt. sajtószóvivőjét is, aki elmondta, az ügyről az AKA Zrt. nem tud, hivatalosan senki sem tájékoztatta a koncessziós társaságot. Nem érzik úgy, hogy a fölmerült hulladékügy az ő kompetenciájuk lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom