Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

A fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

Szeged - Számos színes programmal, köztük három kiváló és két jó minősítést elnyert fesztivállal várja vendégeit Szeged az idei esztendőben.
A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programban három szegedi rendezvény kapott kiváló, kettő pedig jó besorolást - mondta Solymos László várospolitikai alpolgármester a rendezvények szervezőivel közös sajtótájékoztatóján.

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok, amely idén már május 22-én elkezdődik a megye napilapja, a Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett szuperkoncerttel. Július 2-tól látható majd a legnagyobb hazai szabadtéri színpadon, a Dóm előtt a My Fair Lady, július 16-tól a Dózsa című táncmű, július 24-én az opera és az operett szerelmeseit várják egy gálával, július 30-án a Carment mutatják be, a fesztivál záró produkciója pedig a Hair lesz augusztus 13-tól.

Szintén a legjobb besorolást nyerte el a Szegedi Ifjúsági Napok. A hazai zenei fesztiválszezon immár hagyományossá vált záró eseménye idén augusztus 25-én kezdődik az Újszegedi Partfürdőn.

A minőségi magyar termékeket bemutató Hungarikum Fesztivált - amely szintén kiváló besorolást kapott a minősítőktől - augusztus 12-től rendezik meg a Széchényi téren. A gasztronómiai rendezvények között jó minősítését kapott a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amelyre idén szeptember 2-tól várják a vendégeket a Szegedet átszelő folyó két partjára.

A Régi Zsinagógában, a Kisszínházban és szabadtéri helyszíneken rendezik július 16. és 25. között a huszadik Thealter Fesztivált. A jubileumi rendezvény és az azt szervező Maszk Egyesület más programjai idén a hetvenedik születésnapját ünneplő Tolnai Ottó költő életműve jegyében zajlanak majd.

A szegedi önkormányzat a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is több a várost és a programokat bemutató kiadványt jelentett meg. A csongrádi megyeszékhely látnivalóiról tizenkét nyelven összesen 28 ezer példányban készült tájékoztató kiadvány. A Tisza-parti városba ellátogatók a szálláshelyekről, szabadidős, sport és kulturális intézményekről háromnyelvű információs füzetből tájékozódhatnak, s a kétszáz legfontosabb rendezvényről is készült önálló füzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg ellen kutyaruha

Hetek óta tombol a zord, különösen hideg téli időjárás. A hideg az utcán sétáltatott, és a szabadban… Tovább olvasom