Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

A Fiatal Baloldal reagálása a Fidelitas sajtótájékoztatójára

Szeged - "Figyelemmel kísérve az elmúlt hónapok sajtónyilatkozatait Tóth Józseftől a szegedi Fidelitas elnökétől, egyre jobban nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a Fidesz Ifjúsági szervezete is csatlakozott ahhoz a modortalan politikai stílushoz, amit nagyjai képviselnek Szegeden, és országos szinten egyaránt."
Figyelemmel kísérve az elmúlt hónapok sajtónyilatkozatait Tóth Józseftől a szegedi Fidelitas elnökétől, egyre jobban nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a Fidesz Ifjúsági szervezete is csatlakozott ahhoz a modortalan politikai stílushoz, amit nagyjai képviselnek Szegeden, és országos szinten egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy egy - elsősorban a fiatalok érdekeit képviselő - jobboldali ifjúsági szervezet városi elnöke, nem engedheti meg magának, hogy hamis tények leközlésével, objektív tények figyelmen kívül hagyásával, indulatgerjesztéssel Szeged városlakóit, és itt tanuló egyetemistáit félrevezesse.

Mindezek után szeretnénk tájékoztatni Tóth Józsefet a tényekről.

Az ÁNTSZ minden évben ellenőrzi a közintézményeket, köztük a Deák Ferenc utcai óvodát is, amelyet idén 9 súlyos pontban ítélt alkalmatlannak. Ezek közül a legsúlyosabbak azok a pontok, amelyek az épület balesetveszélyes fűtésrendszeréről, a megoldatlan hulladéktárolásról, a gyerekek és a nevelők elavult, közös használatú mellékhelységéről szólnak. Más részről bizonyára elkerülte Tóth József csoportelnök Úr figyelmét, hogy a döntés eredetileg nem is közgyűlési hatáskör, a közgyűlés csak tudomásul vette az áthelyezésről szóló tájékoztatót. A problémák megoldására az ÁNTSZ 30 napot adott az Önkormányzatnak, amely idő alatt nyilvánvalóan nem orvosolhatóak ezek e kifogások.

Mindezek fényében úgy gondoljuk, hogy nem a Fidelitas több nyilatkozatában megemlített dr. Szondi Ildikó képviselő asszony – aki számtalan területen vállal közéleti szerepet, szervez sokakat érdeklő, érintő eseményeket - játszik dicstelen szerepet ebben a történetben, hanem Tóth József csoportelnök Úr, aki az érintett gyerekeket nyilvánosan felhasználja politikai indulatgerjesztésre.

Pataki Gergely,
a Fiatal Baloldal szegedi elnöke

Olvasóink írták

 • 3. Toomee 2007. november 23. 19:11
  „Reméljük eljönnek azok a szép napok, amikor rájönnek politikusaink,hogy a tiszta beszédnél nincs csodálatosabb...
  Pataki Gergely reagálása vitathatatlanúl elegáns!

  Egy idézetet ajánlok fiatal politikusainknak, amely hasznos útravaló lehet:
  "Szolgái és nem urai vagyunk a nemzetnek!" Kossuth

  Üdv.: T”
 • 2. Lala 2007. november 23. 15:04
  „A fiatal baloldal jelenlegi vezetőjének nyilatkozata felülmúlja elődje Dr Újhelyi stílusát és elvbarátja Zhuslág nyilatkozatait. Hajrá ha így folytatja hamarosan utoléri Őket.”
 • 1. dondongó 2007. november 23. 14:21
  „A gőz a dudába megy, ahelyett, hogy a gépet hajtaná. Az érintett politikai ifjúsági szervezet a saját helyi hatalmasait is késztethetné a gyermekintézmények viszonyainak a javítására, amely mégsem a helyi ellenzék ifjúsági szervezetének a feladata, akárcsak a leharcolt újszülöttmentő inkubátor pótlása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködési megállapodás a határ menti rendőrségek között

Együttműködési megállapodást írt alá az IPA (Nemzetközi Rendőri Szervezet) Magyar Szekció Csongrád… Tovább olvasom