Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A Fidesz-MPSZ tudomásul vette a választási bizottság döntést

Szeged - A Fidesz-MPSZ a határidő lejártáig, tegnap délután négy óráig nem élt jogorvoslati lehetőséggel, így a Szegedi Választási Bizottság pénteki határozata jogerőre emelkedett.
A Fidesz-MPSZ a határidő lejártáig, tegnap délután négy óráig nem élt jogorvoslati lehetőséggel, így a Szegedi Választási Bizottság pénteki határozata jogerőre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a szegedi közgyűlés nem, illetve nem a Fidesz által indított és érvénytelennek bizonyult népi kezdeményezés miatt foglalkozik a város egészségügyi ellátásának kérdéseivel. Mint azt szombaton megírtuk, a választási bizottság 7751 aláírásból csak 144-et hitelesített a Fidesz népi kezdeményezését támogató íveken, emiatt azt érvénytelennek mondta ki.

Hűvös László, a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának elnökségi tagja és az aláírásgyűjtést elindító Kalmár Ferenc, a KDNP megyei elnöke tegnap megerősítette, hogy nem éltek a jogorvoslati lehetőséggel. Hűvös László a mintegy nyolcezer aláírást civil nyomásgyakorlásnak nevezte, szerinte a város vezetésének függetlenül a választási bizottság határozatától figyelembe kell vennie az aláírók véleményét. Kalmár Ferenc ezt azzal egészítette ki, hogy a Fidesz–KDNP frakciószövetség továbbra is kiáll a szakmai szervezetek és az egészségügyi dolgozók érdekei mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jáksó és a kerek idomok

Szeged - Vizespólóversennyé alakult az eredetileg szépségversenynek meghirdetett program a SZIN-en… Tovább olvasom