Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A Fidesz Szegeden is mozgósít

Előfordul, hogy becsöngetnek lakásokba a Fidesz-aktivisták – mondta Szijjártó Péter szóvivő. A párt megindította mozgósítási kampányát, Szegeden 350 önkéntes segíti a jelölteket. A politikusok hangsúlyozzák: elsősorban az utcán kampányolnak. A fiatalok fáradtak, de kitartanak.
Kalmár Ferenc csapata az Anna-kút környékén elegyedett szóba a járókelőkkel Fotó: Frank Yvette
– Hét réteg ruha van rajtam – mondta nevetve Kelemen Imola. Az egyetemista lány kezdettől fogva részt vesz Bodó Imre kampányában. Kis pultot állítottak föl a Csillag téri ABC-vel szemben, sátorlap védi őket az esőtől, mögöttük egy öreg Barkas adja a hátteret.

Imola már négy éve is kampányolt a barátaival, akkor jött össze egy rendezvényszervező csapat. Ez a munka a szíve csücske – vallotta be. Két-három hónap alatt jó kis csapat kovácsolódott össze, mindenki fáradt, de azt mondják, megéri. – Sokan érdeklődnek, megállnak, mi meg elbeszélgetünk az emberekkel – fűzte hozzá.

Bodó Imre, akár egy edző, lelkesítette a csapatot. – Narancssárga a szívünk, tudjuk, mit akarunk – mondott gyors csatakiáltást. Szükség is van biztatásra, Imoláék reggel hatkor kezdtek Újszegeden, azután átköltöztek Tarjánba, és egy rövid ebédszünet után este hatig megint Újszegeden dolgoztak. Kávéval kínálták az embereket, adtak Bodó Imrét ábrázoló gyufát, tollat, fideszes karkötőt, pártprogramot.

– Ha úgy érezzük, hogy valakit meg szabad szólítanunk, aki
Megszólíttattak

– Jó ez az egész, sokkal többet tudunk meg így a pártokról. Ma kaptam tollat Újszegeden, Alsóvároson, itt újságot osztogattak – mondta ifj. Bakos Róbert. – Már eldöntöttem, kire szavazok, így ez nem befolyásol. – El fogom dobni a szórólapot, írja ezt meg. El is kell dobnom, mert olyan helyen dolgozom, ahol nincs helye politikának – válaszolta egy neve elhallgatását kérő köztisztviselő. 
meggyőzhető, azt megszólítjuk – fogalmazott Bodó Imre, az egyes körzet jelöltje. – Akik viszont nem kíváncsiak a Fidesz mondanivalójára, azokat békén hagyjuk.

A szomszédos, 3-as választókerület jelöltje elsősorban maga szeret elbeszélgetni az emberekkel.

Kalmár Ferenc eddig is igyekezett minél több választópolgárral találkozni, már hetekkel ezelőtt járt házról házra. Aktivistái tegnap az Anna-kútnál osztogattak szórólapokat – egy másik narancsos csoport integetett nekik a villamosból. – Mennek a lakótelepre kampányolni – mutatott a villamos után Csepreghy Nándor. Az egyetemista srác ott ült vasárnap Orbán Viktor mögött a Kossuth téri emelvényen. – Két kampánykörút között beugrunk egy szemináriumra – mondta nevetve. A fidelitasosoktól megtudtuk, a kampány sztárja a fideszes hűtőmágnes volt. Vitték a népek, mint a cukrot.

Hogy a Fidesz jár-e házról házra, meggyőzni az embereket, az nem derült ki egyértelműen. Több helyen érdeklődtünk, több aktivista hallott róla, hogy erre sor kerülhet. Bodó Imre azt mondta: „jellemzően nem a házakban" kampányolnak. A választópolgárokat azért nem keresik fel otthonaikban, mert „nem akarnak tolakodók lenni". A Fidesz országos szóvivője viszont kérdésünkre úgy fogalmazott: „előfordul olyan eset, hogy lakásokba bekopogtatnak". Szijjártó Péter szerint a mozgósítási kampány célja, hogy elbeszélgessenek az emberekkel, elsősorban a közterületeken.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány exvezetők nélkül

Kampányában sem a jobboldal, sem a baloldal nem használja ki a rendszerváltás után megválasztott… Tovább olvasom