Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A Fidesz válaszokat vár integrációügyben

Szeged – A biopoliszprogram megbukott. Botka László polgármester a kétezer ágyas kórház ígéretével félrevezette Szeged polgárait – közölte tegnap Gyimesi László a Fidesz szegedi elnöke, és Péter Szilveszter az egészségügyi bizottság fideszes tagja.
Az ellenzéki képviselők Mikó Tivadar – az időközben megszűnt orvoscentrum exelnöke – által még júliusban készített megvalósíthatósági tanulmányra hivatkoztak, melyben már akkor nem 2000, csak 370 ágyról volt szó. Szerintük fontos kérdés, hogy mióta tudott a város és az egyetem vezetése erről, illetve arról, hogy a remélt 68 milliárdos helyett csak 12 milliárd forintos beruházás valósulhat meg. A Fidesz-frakció hétfőn indítványozni fogja, hogy Szabó Gábor rektort hallgassa meg a közgyűlés, illetve tájékoztatást várnak Botka Lászlótól. Elengedhetetlennek tartják, hogy a november 9-i közgyűlésen téma legyen az egészségügyi integráció. Szerintük „Botka és Szabó párharcából előbbi került ki győztesen, de a vesztes a szegedi lakosság".

Ványai Éva, a közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke így reagált: nyár óta nyilvános és köztudott, hogy „régiónként a strukturális alapra (10-12 milliárd forint) csak egy pályázat adható be." Erről egyrészt ő is többször beszélt, másrészt a második nemzeti fejlesztési terv honlapján is olvasható. Hozzátette: az integrációra nem a klinikai tömb építése miatt volt szükség, hanem mert a 39 telephelyű egészségügyi szakellátás sem minőségileg, sem gazdaságilag nem tartható fenn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajokkal bővült a keresett megyei bűnözők toplistája

Szeged - A legkeresettebb Csongrád megyei bűnözők tablójára, a Top 10-re ezúttal hárman kerültek… Tovább olvasom