Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A Focus Műhely a MASZK minifesztiválján

A szegedi régi zsinagógában a „kisBESZTfeszt" fesztiválon ma és holnap este fél 9-től a Szegedi Focus Műhely Inger-kísérletek című felnőtteknek szóló előadása látható.
A MASZK Egyesület május 30-áig tartó „kisBESZTfeszt" elnevezésű minifesztiválján a régi zsinagógában kialakított kortárs előadóművészeti központban a Nemzeti kulturális alap támogatásával létrejött produkciókat mutatják be a szegedi közönségnek. Ma és holnap este fél 9-től Benkő Imola Orsolya rendezésében a Szegedi Focus Műhely Inger-kísérletek című, csak felnőtteknek szóló előadása látható Czene Zoltán, Daruné Péterffy Andrea, Hrabovszky Mónika, Kondász Rózsa és Seres István szereplésével. Énekel: Szegedi Anna, fények: Szabó Gábor.

A Focus Műhely 2002-ben Benkő Imola Orsolya, a társulat művészeti vezetője irányításával alakult, több sikeres produkciót – Apatheatrum, Özvegyek, Maga például eljött ide? – hozott már létre. Boguslaw Schaeffer Kacsa című darabját Szeged mellett nagy sikerrel mutatták be a Kecskeméti Katona József Színház Üzemszínházában, a budapesti Szkéné Színházban, Pécsett, illetve a Művészetek Völgyében is. A társulat „kutatószínház", azaz elkötelezetten keresi a színház legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeit és kommunikációs csatornáit. Kutatásuk alapja a néző, akinek reakcióira, fizikai jelenlétére, értelmezésére és befogadási stratégiáira számítanak előadásaik alatt.

Új produkciójuk, az Inger-kísérletek a bennünket érő mindennapi ingerek tömegének hatására kialakuló immunitás társadalmi problémájára hívja fel a figyelmet, és egyben tiltakozik is ellene. Az előadás kalandozás e problémakör mentén a kísérleti színház és a pszichológiai kísérletek határmezsgyéjén, célja kérdőívek alapján megvizsgálni, hogyan, mi alapján választódnak ki a különböző minőségű és ingersűrűségű terekből ingerek és nyernek visszacsatolást a kísérletben résztvevőkben. A közönség speciális helyzetbe kerül, hiszen nem egyszerűen színházi nézőként, hanem kísérleti alanyként három különböző kísérleti térben három különböző kísérletben vesz részt. A különleges produkció létrehozói azt ígérik: mindazok, akik részt vesznek ezen az előadáson, nemcsak a pszichológiai mechanizmusról, hanem saját magukról is megtudhatnak érdekességeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A front éreztette hatását a szegedi közgyűlésen

A hirtelen jött meleg rányomta bélyegét tegnap a szegedi városi közgyűlésre, mert bár voltak… Tovább olvasom