Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Fregoli Színészegylet vendégjátéka Szegeden

A nyíregyházi Vidor Fesztiválon szeretett bele Székhelyi József színidirektor a Fregoli Színészegylet Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című produkciójába, amit karácsony első napjára meghívott Szegedre.
A nyíregyházi Vidor Fesztiválon szeretett bele Székhelyi József színidirektor a Fregoli Színészegylet Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című produkciójába, amit karácsony első napjára meghívott Szegedre. Az egyik főszereplő, Magyar Attila szerint a darab olyan mulatságos, hogy aki a délutáni előadást megnézi, az estire is szeretne majd bejutni. Csokonai Vitéz Mihály klasszikus komédiájának mai, hétszereplős szabad átiratát mindössze három színész, Hajdu István, Szakács Tibor és a címszerepet alakító Magyar Attila játssza, utóbbi egyben a produkció rendezője is.

„Szegény asszony dolgozik, neveli a gyereket, vezeti a háztartást, viszi a boltot. Bárcsak jönne egy igazi férfi, aki megérti egy egyedülálló nő lelkének finom rezdüléseit. Talán túl nagy kérés ez egy gyönge nőtől, ebben a kegyetlen világban." Így is lehet zanzásítani a jól ismert történetet, amit a 2005-ben alapított színészegylet előadásában a nagyszínházban láthat karácsonyi ajándékként a publikum. A produkció elnyerte az idei Vidor Fesztiválon a legmulatságosabb előadásnak járó Purcinella-díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szinten, szinte minden változik

Szeged érdeke, hogy az élet sok területén változtassunk. Ezt akkor is meg fogom tenni, ha tudom,… Tovább olvasom