Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A Google ölte meg Bambit

Szeged - Hajmeresztő és vicces felvételeket is készít a világ nagyvárosait fotozó Google. Fényképeztek halottakat, Bambit pedig megölték. A NORC utcaképeket készített Szegedről is, lefotóztak például egy rendőri intézkedést.

Négyen utaznak egy robogón Tajvanon, a rendőrség letartóztat valakit Brazíliában. Egy lány a buszon az orrát piszkálja elmélyülten, Detroitban egy fiú zacskóból szippant. A Google Street View által elkapott pillanatok hamar közkinccsé válnak az interneten, és nem is kell saját magunknak bogarászni a hálón, megteszik mások.

A streetviewfunny.com honlapon például rendes kis gyűjtemény található utcán pisilő emberekből, csókolózó párokból, rendőrségi akciókból. Emlékezetes pillanatokért a mikroblogokat is érdemes követni, például a http://fuckyeahgooglestreetview.tumblr.com - ot. Itt találtuk a Google áldozatává vált őzet.  


Október elején világraszóló vihart kavart az egyik felvétel, amely egy letakart, vértócsában heverő holttestet mutatott Rio de Janeiro egy forgalmas utcáján. A Google később közleményt adott ki arról, hogy minden ilyen képet eltávolított térképszolgáltatásáról. A fotókat azonban addigra már sokan elmentették, ma is könnyű rájuk akadni.

Holttest az utcán
Holttest az utcán


Az utcanézegető „kamuhalottakat" is megörökített, egy felvételen a worcesteri Middle Roadon egy lány fekszik a földön szétvetett végtagokkal. A sztori a lapokba is bekerült, de később kiderült, hogy a lány csak játszott. Állítása szerint nem tudta, hogy a Google Street View autója lefényképezte.

Ő tudta.
Ő tudta.


A Street View a maga loch nessi szörnyeit is létrehozta, például horseboy-t, a lófejű - ló álarcot viselő - embert. Rosszul sikerült képeken pedig háromlábú, fejnélküli és világító szemű alakok láthatók. Hogy ők igazából földönkívüliek-e, arról kommentekben és blogokon folyik a vita.

Három lábú lány.
Három lábú lány.

Lóképű férfi.
Lóképű férfi.


A NORC Közép- és Kelet-Európai utcaképein Szeged is szerepel. Lófejű embert nem, de rendőri intézkedést ők is megörökítettek.

Rendőri akció Szegeden.

Olvasóink írták

 • 6. K.T. 2010. október 16. 17:33
  „joy!
  A sok fikázáson túl el kell hogy mondjam, hogy néha néha látni rendőrt az utcákon.
  Csütörtök este, pl egy pizzafutárt állítottak meg villogva, majd a Dugótéren egy másik autót is, valószínűleg nem szeretetből. :)”
 • 5. flexsnake 2010. október 16. 13:18
  „4. elköltözhetsz ha nem tetszik. Lehet elvitorlázni.”
 • 4. joy 2010. október 16. 08:07
  „Legalább a net-en látjuk intézkedni rend őreinket.

  A városban olyan, mintha nem is lennének.
  :o/”
 • 3. mattil 2010. október 15. 20:48
  „A rendőri intéztől egy saroknyira feljebb a Centrum Áruháznál meg egy negyedelt terepjáró látható..”
 • 2. bütyök 2010. október 15. 19:27
  „nem,csak szédül az aszfalton. :)”
 • 1. franzvon 2010. október 15. 19:02
  „Bambi végelgyengüléstől dőlt így oldalára?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janikovszky Éva szobrot avattak Szegeden

Szeged - Janikovszky Éva (1926-2003) szegedi születésű Kossuth-díjas író, a magyar gyermekkönyvírás… Tovább olvasom