Délmagyar logó

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 20°C | 28°C Még több cikk.

A gyerekek körül forgott a világ Szegeden is

Gyerekzsivajtól volt hangos Szeged is a hétvégén, játékos programokkal, előadásokkal és koncertekkel várták a legkisebbeket. Például a Ligetben, az Agórában és a Felső-Tisza Parkban.
Kisgazdi képző előadás, vattacukor, Csiga Duó koncert, sárkányharcosok, Grimm Busz Színház, bűvész show, lufihajtogató bohóc, Sajtkukac Duó koncert és sok-sok táncbemutató, illetve vidámparki játékok – nagy nyüzsgés volt két napig az újszegedi Erzsébet-Ligetben, minden gyerek talált kedvére valót. A Kakuk családnál például a kisebbik gyermeket a kutyás bemutató varázsolta el, míg a nagyobbik gyerkőcöt a vidámpark és a különböző foglalkozások érdekelték jobban az édesanya elmondása szerint. Hozzátette, ők a délelőttöt töltik a Ligetben, hiszen a kisgyermekeseknek ekkor vannak a legjobb programok.
A gyerekek körül forgott a világ Szegeden is - Galéria


Szinte alig lehetett olyan helyet találni a városban a hétvégén, ahol ne a gyerekeknek kedvezte volna. A Tömörkény István Művelődési Házban szombaton várták a legkisebbeket a Péter és a farkas című zenés mesejátékra. A Szent-Györgyi Albert Agórában vasárnap kedveskedtek az apróságoknak. Volt bábjáték a Mókás Bocsok Bábcsoport előadásában, Kinder figurák, matricák, kártyák cseréje és vására, honfoglalás kori nomád jurta hagyományőrző játékokkal, Fantasy Kids Zsonglőr játszóház és Telefonos 7 próba is. Felsővároson a Fokán és a Felső-Tisza Parkban is vasárnap ünnepeltek, ott íjászat, lovaglás, arcfestés, ugrálóvár, különböző játékok, hang- és aromaterápia, motoroztatás várta a gyerekeket, akik sárkányhajózhattak is a Tiszán szüleikkel, valamint pódiumra léptek a Talent Énekstúdió gyermekfellépői is.

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap, megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik, akkor még gyermekhétnek hívták, 1950 óta viszont már csak egy napig tart és minden évben május utolsó vasárnapján tartják.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Axis szarvast és kifutót kapott 30. születésnapjára a Szegedi Vadaspark

Axis szarvast és kifutót kapott 30. születésnapjára a Szegedi Vadaspark
A Szegedi Vadaspark 1989-ben, Gyermeknapon nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta is… Tovább olvasom