Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A hálapénz ellen fellépő orvosok is támogatják a tanárok petícióját

Csongrád megye - Az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport tagjai is a tanárok mellé álltak.
Az oktatásügy reformjáért Miskolcon indult petíció, amihez azóta a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanárai is csatlakoztak (2016. január 15.: A miskolciak mellé álltak a Deák tanárai). A tanárok követelik, hogy a jelenlegi, reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel, nem fogadják el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket, illetve azt is hangsúlyozzák, hogy további adminisztrációs terheket nem tudnak és nem is akarnak elviselni.

A hálapénz ellen küzdő csoport tagjai – akik immár 2532-en vannak – azt írják: támogatják a hazai pedagógusok értékteremtő kezdeményezését, mely a politikai érdekek nélküli, a gyermekeink jövőjét szem előtt tartó közoktatás megteremtéséért küzd.

„Úgy érezzük, hogy bár különböző területeken végezzük napi munkánkat, ennek ellenére nem nehéz megtalálni a közös célok alapgondolatait. Önök a gyermekek minőségi nevelését és oktatását helyezik előtérbe, mint ahogy számunkra is a betegellátás biztonsága az elsődleges. Önök most a katedra, mi pedig a betegágyak mellől és a rendelőkből szólunk a döntéshozókhoz azért, hogy a jövőben biztosítani tudják azokat a körülményeket, melyek között a dolgozni és alkotni vágyó emberek továbbra is a magyar társadalomért fáradozhatnak."

A csoport tagjai egyébként javasolják az ágazatok közötti összefogást is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretik az új Scania buszokat az utasok

Szeretik az új Scania buszokat az utasok
Szegeden így látják a buszokat azok, akiket leginkább érint a csere: az utasok. Tovább olvasom