Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A három cilinder a Pinceszínházban

A szegedi Pinceszínházban játssza szerdán este 7 órai kezdettel Miguel Mihura első művét, a Tres sombreros de copa (A három cilinder) című darabot a Teatro Espanol Alternativo színtársulat.
A szegedi Pinceszínházban játssza szerdán este 7 órai kezdettel Miguel Mihura első művét, a Tres sombreros de copa (A három cilinder) című darabot a Teatro Espanol Alternativo színtársulat. Az SZTE Hispanisztika Tanszékének hallgatói, doktoranduszai a spanyol lektorok támogatásával 2005 októberében alakították meg a társulatot, amely a spanyol kultúra terjesztését tűzte ki célul. Miguel Mihura a Spanyol Királyi Akadémia tagja volt, és joggal tartják a 20. századi spanyol színház úttörőjének szürrealista, néhol avantgárd, egyszersmind humoros stílusa miatt.

A darab a két főszereplő különös barátságára, és az ebből fakadó átváltozásra fekteti a hangsúlyt. Mindkettőjük sorsában azonos mozgatórugó a hazugság, a kiszolgáltatottság és a kitörni vágyás a megszokott hétköznapokból. A spanyol szakos egyetemi hallgatók eredeti nyelvű produkcióját mindazoknak ajánlják, akiket az emberi érzelmek sajátos ábrázolása, a kortárs hispán irodalom mozgalmas, színes és ellentétekben gazdag világa érdekel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmillió a szegedi Stefániára

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai felmérték az árvíz okozta károkat a Stefánián. A… Tovább olvasom